Marke-Webis haalt makkelijke overwinning tegen Zoersel

Redactie KW

VT Marke-Webis Wevelgem A kreeg dit weekend bezoek van VC Zoersel A. Zoersel, dat voorlaatste staat in de Liga B kon nooit echt overtuigen en verloor met 3-1.

Marke-Webis begon goed aan de eerste set. Het niveau lag hoog en de combinaties gingen heel vlot. De mannen van Jan Van Huffel zetten veel druk en konden Zoersel van de mat spelen. Het niveau bleef hoog en Marke-Webis speelde met moment schitterend volleybal. Met acht bloks in de eerste set haalde Marke-Webis de set binnen met duidelijke 25-13 cijfers.

In de tweede set daalde het niveau. Het ging iets te vlot voor Marke-Webis in de eerste set en nu lieten ze Zoersel terug in de wedstrijd komen. De opslagdruk viel volledig weg bij de West-Vlamingen en Zoersel maakte daar gretig gebruik van. Met enkele mooie punten door de midden kon Zoersel een kloofje slaan en bracht Marke-Webis zichzelf terug in de problemen. De West-Vlamingen hadden de wedstrijd volledig in handen, maar gaven het weg in de tweede set. Zoersel won met 21-25.

In de derde set was alles dus te herdoen voor Marke-Webis. Zoersel zat terug in de wedstrijd en Marke-Webis lag onder. Toch speelden de West-Vlamingen al iets beter dan in de tweede set. Marke-Webis kon uiteindelijk toch wat uitlopen. Toen Marke-Webis een kloof van vier punten sloeg leek Zoersel te kraken. Marke-Webis drukte door en haalde de derde set binnen met 25-21.

In de laatste set kwam Marke-Webis direct enkele punten voor. Zoersel kraakte en kon geen vuist meer maken. Onder impuls van een vlot scorende Olivier Coussens liep Marke-Webis snel uit. De frustraties liepen hoog op bij Zoersel en een gele en rode kaart waren het logische gevolg. Marke-Webis won de laatste set met 25-18 en hield zo de drie punten thuis.

Libero bij Marke-Webis, Brecht Plasman, was niet volledig tevreden: “We waren beter, maar Zoersel staat voorlaatste en speelde zonder opposite. Dat we dan nog een set verliezen is jammer natuurlijk. De eerste set was wel zeer goed, maar dat niveau moet je dan kunnen doortrekken en dat is een beetje ons probleem.”

(SB)

VT Marke-Webis Wevelgem A – VC Zoersel A 3-1 (25-13, 21-25, 25-21, 25-18)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier