Marke-Webis haalt het in drie sets op Walhain en zet zegereeks verder

© MPM
Redactie KW

Marke-Webis heeft de verplaatsing van zaterdagavond naar Walhain zonder kleerscheuren doorgebracht. Met een 0-3-zege (23-25, 22-25 en 22-25) nam het de drie punten mee uit Waals-Brabant en blijft het ongeslagen meedraaien aan de top van Liga B.

Jan Van Huffel had na de bekereuforie van vorige week tegen Puurs gewaarschuwd voor een listige verplaatsing naar Walhain. Bovendien moest de coach puzzelen want Jan Goethals kampte met een geblokkeerde nek en kon een week niet trainen. Daardoor maakte de jonge Waal François Baveye zijn debuut in de Liga B. Nicolas Pourbaix werd dan weer beloond met een basisplaats dankzij zijn straffe prestatie van vorige week. Gil Vincart moest zich tevreden stellen met een startplaats in de huppelhoek.

Marke-Webis kreunde onder de opslagdruk in de beginfase van de wedstrijd. Dewyspelaere kreeg de receptie moeilijk afgestemd met een 7-3-achterstand tot gevolg. Het volleybal was niet altijd even verfijnd maar de bezoekers knabbelden al bikkelend de achterstand af. De groenhemden gingen zelfs met een bonus van twee punten richting tweede technische time-out. Die kloof zou op de bordjes blijven.

Zelfde verhaal in set twee met Marke-Webis dat een aarzelende start kende (4-1) en dan terugknokte tot 10-12. Coussens haalde in aanval echter niet zijn rendement van de voorbije weken en zo kreeg zijn ploeg het lastig. Bij 21-18 luidde de alarmbel en Van Huffel had het wel begrepen. Vincart loste Pourbaix af aan de spelverdeling, Oerlemans mocht inkomen en serveren. Een sublieme ingreep zo bleek achteraf want Oerlemans sloeg de thuisdefensie tureluurs en Marke kroop zo door het oog van de naald naar 0-2 in sets.

Oerlemans en Vincart bleven in het derde bedrijf op het parket en zij zagen hun ploeg na heel wat discussies – die telkens in het voordeel van MWB uitdraaiden – op 0-5 komen. De schaapjes leken helemaal op het droge wanneer Coussens voor de 8-15 tekende. Maar dan begon het foutenfestival weer bij de fusieploeg en Walhain werkte de achterstand bijna nog helemaal weg. Zonder goed te spelen, redden de troepen van Jan Van Huffel het alsnog.

Allicht de minste prestatie tot dusver dit seizoen voor Marke-Webis, maar het pakt wel de drie punten en blijft zo bovenaan de klassering meedraaien.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier