Marke-Webis haalt eerste versterking over de taalgrens

Redactie KW

Marke-Webis heeft met Quentin Genin een eerste transfer gerealiseerd. De 19-jarige Waal is een receptie-hoekspeler die afkomstig is van Mons.

Quentin Genin is een echte laatbloeier die pas op 13-jarige leeftijd aan competitievolleybal begon. Zijn kwaliteiten en talenten als receptiespeler dreven al snel naar boven en daardoor kon hij elk jaar in hogere reeksen aan de bak komen. Dit seizoen is hij actief bij Nivelles, reeksgenoot van Marke-Webis.

“Ik had zeer veel zin om in Vlaanderen te komen volleyballen”, reageert de jongeling uit Bergen. “Het is met veel trots dat ik in een club als Marke-Webis nog stappen voorwaarts kan zetten en zo ook een betere volleyballer te worden. De discipline die er heerst in een ambitieuze club als Marke spreekt me enorm aan. Volleyballen is ondertussen een echte passie geworden.”

Coach Jan Van Huffel, die straks wel na 18 jaar de fakkel doorgeeft aan Kris Tanghe: “Eigenlijk moet een club als Marke-Webis veel meer over de taalgrens durven kijken want daar lopen echt wel talentjes rond. Ik probeer al een paar jaar Antoine Cornil te strikken, maar ondertussen kaapte Knack Roeselare dat talent al weg.”

De sportieve cel is ondertussen bezig om nog andere talenten naar de fusieclub te lokken. Setter Nicolas Pourbaix verlaat de ploeg en even leek Lars Maddens (Par-ky) terug te keren naar de oude stal, maar finaal tekende hij toch in Menen bij.

Zondag om 17 uur speelt Marke-Webis de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen staartploeg Gembloux. Voor Jan Van Huffel een speciale match want hij neemt er dan afscheid van de supporters die vele jaren achter hem stonden. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier