Marke-Webis geraakt niet uit het dal

Redactie KW

Marke-Webis blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Dit keer kreeg de fusieploeg een pak rammel voor de broek van Booischot. Het werd 3-1 met als setstanden: 25-22, 27-25, 25-27 en 26-24. Het eakt daarmee weg naar de vijfde plaats.

Marke-Webis ging toch met een bang hart richting middenmoter Booischot nadat het de drie vorige competitiewedstrijden verloor van achtereenvolgens Puurs, Noorderkempen en Genk. De jongens van Van Huffel zagen die twijfels ook in Booischot tot uiting komen in het het scoreverloop: de thuisploeg kon met een bonus van drie punten voor het eerst aan de kant, even later verdubbelde het de voorsprong: 14-8. Jan Van Huffel zocht soelaas in een time-out maar we kregen weinig verandering in het spelbeeld. Via 16-9 incasseerden de groenhemden een zware 19-12 maar nadien rechtten ze toch nog de rug. Het inhaalmanoeuvre kwam echter iets te laat: 25-22.

Wie dacht dat MWB vertrouwen zou puren uit het sterk setslot, kwam bedrogen uit. Booischot nam het heft weer helemaal in handen met stevig serveerwerk. Vandecaveye en zijn maats keken al snel tegen een 8-3 aan en de thuisploeg bleef er maar lustig op los scoren: 11-4 en 16-7. Van Huffel werd er hopeloos van maar zag zijn ploeg toch weer dichterblij sluipen: 19-15. En het zou nog mooier worden wanneer Marke-Webis op 22-23 klom maar in een beklijvend slot trok de thuisploeg toch aan het langste eind. De spectaculaire remonte van Goethals en co. verdiende beter.

MWB begon in het derde spel wel eens zoals het hoorde en liep zo 1-7 uit maar zag de voorsprong ook snel weer smelten als sneeuw voor de zon: 14-16. Booischot gaf niet op, zelfs niet bij 21-24. Marke volleybalde zich weer in de problemen (25-25) maar bleef net boven water.

In een gelijkopgaande vierde bedrijf stak de thuisploeg toch de drie punten op zak. Het wiste daarvoor een 22-24-achterstand helemaal uit.

Volgende week zondag ontvangt Marke-Webis in eigen zaal de staartploeg Walhain.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier