Marke-Webis gaat voor plaats in top-5

De vernieuwde ploeg van Marke-Webis. © foto MPM
Redactie KW

Marke-Webis heeft zaterdag de nieuwe ploeg voorgesteld aan de pers. Daarbij waren er met Lander Vandecaveye, Jelle Nagels, François Baveye en Greg Bourgeois vier nieuwkomers.

De grootste uitdaging voor de ploeg van Jan Van Huffel is het vertrek van goudhaantje Gilles Vandecaveye op te vangen. De voormalige kapitein maakte een mooie transfer naar Par-Ky Menen in Liga A. Het bestuur verwacht een zware competitie en hoopt op een stekje tussen de vijf beste ploegen van de reeks.

Ook in bekerverband willen de groenhemden weer hoog scoren. Ze moeten daarvoor volgende week al een voorrondematch afwerken op Zonhoven.

Nog voor het seizoen begon, waren ze bij de fusieclub al een speler kwijt. Ward Coucke (35) gaf namelijk recent aan dat hij stopt met volleyballen omdat hij last blijft hebben van fysieke kwaaltjes. De ex-speler van Lendelede wordt niet vervangen. Toch wel een serieuze streep door de rekening van coach Van Huffel.

Zijn ploeg speelde zaterdag een eerste oefenmatch tegen VH Leuven uit de Liga A. VHL was veel te sterk voor Marke-Webis en won de vijf gespeelde sets.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier