Marke-Webis gaat met 0-3 winnen bij buur Optima Lendelede

De uitdaging om 350 supporters naar Steuren Ambacht te halen slaagde niet, de thuisploeg ging bovendien met drie maal 22-25 onderuit.

VT Optima Lendelede en Marke-Webis hielden elkaar in de eerste punten in evenwicht. Bij de eerste tto stond het 8-7. Bij 10-10 was alles te herdoen. 12-12, 14-14 tot 16-15 bij de tweede tto. Via 16-19 bouwden de bezoekers aan een eerste kloofje. Bij 20-20 was alles weer in evenwicht. Bij 21-23 werd naar een time-out gegrepen. De eerste setbal was meteen de goede na een slechte receptie van de thuisploeg : 22-25.

Sterke Coussens

Zelfde spelbeeld in de tweede set. Marke-Webis bewees de goede vorm te hebben maar Meek hield zijn team in de race. Eerste tto bij 7-8. Bij 8-11 weer een gaatje, maar Optima leek dat te gaan dichten. Het moest echter lijdzaam toezien hoe bij de tweede tto het 13-16 stond. De bezoekers toonden zich sterker. Coussens scoorde vlot tot 15-20. Bij 18-21 werden de troepen nog eens naar de kant gehaald. Op karakter knokte Lendelede terug tot 20-21. Opnieuw Coussens leidde de bezoekers naar 21-23. Verhelst strandde in het net: drie setballen voor Marke-Webis. En wie maakte uit? Jawel Olivier Coussens bij 22-25.

Matchbal

In de derde set onderscheidde Vandecaveye zich met een legballetje op de 2-2. De ingevallen Termote serveerde zijn team – met onder meer een ace – op voorsprong. Bij de eerste tto stond het 8-7. Een blok van Blomme zorgde voor 9-9. Marke nam het commando over onder meer na een prachtige redding van Vandecaveye. De bezoekende fans kirden van plezier bij 11-14. Een mooie legbal van Vandenbergh ten spijt leidde M-W met 14-16 bij de tweede tto. Bij 18-17 schaarde het thuispubliek zich nog eens massaal achter hun team. Bij 20-21 kreeg Jan Verhelst opnieuw zijn kans, hij scoorde meteen. De 22-23 was een servicefout bij Optima. Ondanks een mirakel van libero Vanbelle werd het 22-24, de eerste matchbal was raak.