Marke-Webis en Optima Lendelede plaatsen zich moeizaam voor bekerfinale op Paasmaandag

© VDB
Redactie KW

Terwijl Lendelede de schaapjes behoorlijk snel op het droge had tegen Rembert Torhout kon Marke-Webis pas na een golden set winnen van Packo Zedelgem.

In de heenmatch had Optima Lendelede al met 0-3 gewonnen op het veld van Rembert Torhout, waardoor de tweede uit Liga B amper een setje nodig had. De spanning was dan ook snel verdwenen toen Lendelede vrijdagavond de openingsset pakte met 25-11.

Rembert, dat dit seizoen meedraait in de top van eerste nationale, besliste er toch nog iets van te maken. Via 23-25, 25-20 en 17-25 dwongen de bezoekers een tiebreak af. Met 16-18 en 2-3-winst kon Rembert de beker nationaal/divisie met opgeheven hoofd verlaten.

Marke-Webis haalt 0-2-achterstand op

Packo Zedelgem, tweede in eerste divisie, had de heenmatch tegen Marke-Webis verrassend met 3-2 gewonnen en trok met een heleboel supporters naar de terugwedstrijd. Marke-Webis verkeert de laatste tijd in uitstekende vorm en is opgeklommen tot de subtop van Liga B. Toch was het Zedelgem dat dankzij een uitstekende opslagdruk tot 0-2 kon uitlopen.

Marke-Webis schakelde pas vanaf de tweede set de voltallige basisploeg in, maar moest toch harken om langszij te komen. Vanaf set drie slaagde de thuisploeg er echter wel in om een versnelling hoger te schakelen. Zedelgem werd met 3-2 verslagen, hetzelfde resultaat als in de heenmatch, dus moest een golden set over kwalificatie beslissen.

In die beslissende set gaven beide teams elkaar weinig toe. Marke-Webis mocht uiteindelijk juichen bij 25-22, een moedig Packo kon de stunt dus net niet afmaken. Titelverdediger Optima Lendelede en Marke-Webis, de twee favorieten vanwege hun plaats in Liga B, spelen bijgevolg de finale op Paasmaandag 6 april in Torhout.

(Arjan Desante)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier