Marke-Webis boekt makkelijke overwinning tegen Kruibeke

Marke-Webis Wevelgem won op eigen veld met 3-0 van Waasland Kruibeke. Een meer dan verdiende overwinning.

De eerste set begon goed bij Marke-Webis. Sterk volleybal en een hoge opslagdruk lagen aan de basis van de 25-16 setwinst. Vooral aanvaller Olivier Coussens nam opnieuw heel wat punten voor zijn rekening.

Spannende tweede set

De tweede set begon opnieuw vlot voor de thuisploeg. Aan de tweede technische time-out stond het al 16-10 en het leek binnen voor Marke-Webis. Toch begon het spel wat te minderen en kon de thuisploeg, zoals zo vaak, de goeie vorm niet vasthouden. Kruibeke vocht terug en kwam zowaar voor met 17-18. Marke-Webis kon net op tijd terug aanknopen en vocht zich terug in de wedstrijd. Met 25-23 werd er toch gewonnen, al was dat op een diefje.

Felbevochten zege

Ook het begin van de derde set was niet goed van Marke-Webis. De thuisploeg maakte te veel fouten en kon zijn spel niet spelen. De ingevallen Samy Jouret zorgde wel voor meer beleving bij Marke-Webis en bij 14-14 konden ze een kloof slaan. Kruibeke kwam dat niet meer te boven en Marke-Webis haalde zo ook de derde set binnen met 25-18. 3-0 dus na een te felbevochten zege. “We hadden de match volledig in handen, maar door ons eigen toedoen lieten we Kruibeke alsnog in de wedstrijd komen. Gelukkig maakten we het deze keer wel af”, aldus Brecht Plasman.