Marke-Webis blijft verbazen

VT Marke-Webis Wevelgem A won met 3-0 van Gimm-e Waasland Kruibeke. Met deze overwinning verstevigen de West-Vlamingen hun plek in de top drie.

In de eerste set lag het tempo direct hoog. De aanval draaide bij beide ploegen op volle toeren en na enkele minuten stond het 6-4 in het voordeel van Marke-Webis. Na de eerste time-out begon Marke-Webis de bovenhand te nemen. Met een sterke Bram Depovere en een goed blok leek Marke-Webis makkelijk op weg naar setwinst. Enkele opslagmissers beslisten daar anders over, want bij de tweede technische time-out stond het plots 15-16 in het voordeel van Waasland Kruibeke. Bij 15-17 kwam Brecht Dewyspelaere in de ploeg voor Bram Depovere en Marke-Webis draaide de knop om. Opposite Olivier Coussens sloeg zijn ploeg terug in de set en bij 23-23 stonden de bordjes terug in evenwicht. Na een spannend slot haalde Marke-Webis de eerste set binnen met 28-26.

Marke-Webis begon wervelend aan de tweede set. Bij de eerste time-out stond het 8-6 en vooral de aanvalsdruk van Marke-Webis lag hoog. Waasland Kruibeke moest volop verdedigen en raakte er nooit echt uit. Toen trainer Jan Van Huffel zijn ploeg nog eens wat aanvuurde duwden de West-Vlamingen door. Halverwege stond Marke-Webis al 18-13 voor en met een sterk spelende Gil Vincart, die het spel goed verdeelde, kwam Marke-Webis niet meer in de problemen. Na een goed blok werd ook de tweede set binnengehaald. Deze keer met 25-15.

In de laatste set was Kevin Blomme de opvallendste man. De middenman stond zeer sterk in het blok en haalde verwoestend uit op de aanval. Bij de eerste technische time-out leek de buit al binnen bij Marke-Webis. Met een 8-5 stand kon Waasland Kruibeke nooit echt overtuigen. Toch slopen er wat foutjes in het spel van Marke-Webis. Bij 13-9 leken de West-Vlamingen hun grip op de wedstrijd te verliezen. Jan Van Huffel bracht nog reserve libero Tom Vandorpe in de ploeg, maar dat hielp niet. Na enkele foutjes in de verdediging kwam Waasland Kruibeke terug: 18-17. Gelukkig voor Marke-Webis vond Olivier Coussens het welletjes en schoot zijn motor terug aan. Met enkele mooie punten zette hij de sporthal in vuur en vlam en ze kon Marke-Webis terug een kloof slaan van drie punten. Bij 24-22 was het Brecht Dewyspelaere die zijn goeie wedstrijd bekroonde met de matchbal. Via zijn blok haalde Marke-Webis ook de laatste set binnen met 25-22.