Marke-Webis al zwoegend voorbij Nijvel

Marke-Webis wint in Nijvel. Vreugde bij Nagels (18), Goethals (8) en Coussens (12) na een punt. © (Foto MP)

Op bezoek bij Nijvel heeft Marke-Webis de volle buit gepakt. Het moest wel zwoegen in Waals-Brabant om de overwinning op zak te steken. Het werd 1-3 met als setstanden 17-25, 29-27, 28-30 en 18-25.

De fusieploeg leek een rustige zondagavond te beleven in Nijvel toen ze zonder stevig door te drukken de eerste set wonnen. De opslagdruk bij de bezoekers vormden de basis voor een snelle voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven.

Het spelbeeld veranderde in set twee met Nijvel dat vrijuit ging volleyballen en Marke-Webis daarmee geregeld in de fout dwong. De ploeg van Van Huffel sloeg een kloofje van drie punten, maar de thuisploeg vocht terug en neutraliseerde bezoekende setballen. De rollen keerden en het was Nijvel dat na een spannend slot weer evenwicht bracht op het scorebord.

In de derde set een gelijkaardig scenario met Marke-Webis dat eerst een kleine voorsprong uitbouwde om die nadien weer uit handen te geven. De aanvallers van Marke-Webis bleven nu wel koel in moneytime.

Coussens en zijn maats gingen met een bonus van twee punten naar de eerste technische time-out in het vierde bedrijf. Nijvel hield de schijn nog even hoog tot 7-9 maar dan vonden de groenhemden het welletjes: met drie opeenvolgende punten bedroeg de achterstand van Nijvel al vijf punten. Daarvan herstelde de thuisploeg niet meer.

Ongeslagen naar bekerpartij

De jongens van Jan Van Huffel blijven dankzij deze overwinning ongeslagen in de competitie. Omdat het onderweg wel al twee puntjes liet liggen, moet het alleen titelfavoriet Achel voor zich dulden in het klassement.

Volgende week staat dé wedstrijd van het jaar op de agenda. Marke-Webis ontvangt dan Par-Ky Menen in de achtste finales van de Belgische Beker. Het bestuur verwacht een volle zaal voor wat één groot West-Vlaams volleybalfeest moet worden. Er kunnen geen tickets gekocht worden op voorhand. Wie de match wenst bij te wonen, komt volgende zondag dus best op tijd naar de Markse sporthal.