Marke Webis A haalt verdiende overwinning tegen Topsport School Vilvoorde

Op zondag 16 november nam Marke Webis A het op tegen de Topsport School uit Vilvoorde. Webis haalde het makkelijk met 3-0. De setstanden waren 25-18, 25-22 en 25-19.

In de eerste set begon Webis goed aan de wedstrijd. De talenten uit de Topsport School van Vilvoorde speelden goed mee en zorgden voor heel wat weerwerk. Webis wist toch snel een kloof van een drietal punten te slaan. De mannen van Jan Van Huffel gingen op hun elan door en speelden heel constant. Ze hielden Vilvoorde goed op afstand met altijd een kloof van vier of vijf punten. De West-Vlamingen gaven weinig punten weg, waardoor de 25-18 toch toont dat Vilvoorde een goeie eerste set speelde.

In de tweede set was het opnieuw Webis dat direct de bovenhand nam. Met goeie servicedruk en een sterke receptie liep de thuisploeg opnieuw uit. Vilvoorde had het moeilijk met de receptie en ook op de hoeken ging het niet vlot. Webis sloeg snel een kloof, maar bij 24-20 kregen ze toch nog een dipje. Door enkele onnodige fouten kwam Vilvoorde nog zeer dicht, maar Webis maakte haalde de tweede set binnen met 25-22.

Geen kantelpunt

In de laatste set toonden de West-Vlamingen opnieuw waarom ze 2-0 voorstonden. Met zeer goeie combinaties en een sterke verdediging had Vilvoorde het moeiljk met oplossingen vinden. Webis liep weer een vijftal punten uit en maakte het zich niet onnodig moeilijk. De talenten uit Vilvoorde probeerden nog alles uit de kast te halen om de wedstrijd te doen kantelen, maar dat lukte niet meer. Bij een 19-14-voorsprong voor de thuisploeg was de wedstrijd gespeeld. Webis kwam deze keer niet meer in de problemen en won met 25-19.

Bij Marke Webis waren ze tevreden van de wedstrijd en hadden de spelers lovende woorden over de talenten uit Vilvoorde. (SBH)