Marke-Webis A gaat makkelijk winnen in Vilvoorde

Redactie KW

VT Marke-Webis Wevelgem A ging zondag met 0-3 winnen in Vilvoorde. Setstanden waren 16-25, 18-25 en 14-25.

Hoewel hoofdaanvaller Olivier Coussens nog niet hersteld was van zijn knieblessure speelde hij toch mee. Jan Van Huffel had gekozen voor zijn vaste basisploeg en wou geen risico nemen tegen de beloften van Vilvoorde.

De eerste set begon goed voor Marke-Webis. Vilvoorde klampte aan en bij de eerste time-out stond het nog 6-8. De servicedruk lag zeer hoog bij de West-Vlamingen en daar kon Vilvoorde niet mee om. Er werden heel wat fouten gemaakt en halverwege stond het al 10-16. De receptie, aanval en opslag waren ondermaats bij Vilvoorde. Marke-Webis moest nooit het onderste uit de kan halen en haalde de eerste set binnen met 16-15.

Geen genade

Ook in de tweede set liep het vlot bij de mannen van Jan Van Huffel. De servicedruk bleef een pijnpunt bij Vilvoorde, dat opnieuw geen vuist kon maken. Aan de eerste time-out stond het al 3-8. Vilvoorde moest volop verdedigen, maar kon geen weerwerk bieden. Marke-Webis had geen genade en haalde ook de tweede set makkelijk binnen met 18-25. Op het einde nam Marke-Webis nog wat risico, waardoor Vilvoorde toch nog dicht kwam.

In de laatste set werd Vilvoorde opnieuw weggespeeld. Na de 4-8 bij de time-out kraakten de Vilvoordenaars volledig en was het over en out. Na een teleurstellende partij won Marke-Webis ook de laatste set met 14-25.

“Nooit risico nemen”

Bij Marke-Webis waren ze tevreden met de overwinning: “Je mag nooit risico nemen tegen zo’n ploeg, vandaar dat we altijd moesten geconcentreerd zijn. We hadden het redelijk makkelijk en hielden onze servicedruk hoog. De spelers van Vilvoorde maakten de fouten en wij moesten eigenlijk niet echt goed spelen om vlot te winnen. Ik was een beetje ontgoocheld in het niveau van de beloftenploeg,” aldus Brecht Plasman.

(Simon Bossuyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier