Marke-Webis A blijft ongeslagen, maar coach Van Huffel wil niveau nog hoger krijgen

Jan Van Huffel. (Foto MPM)
Redactie KW

In tegenstelling tot vorig seizoen heeft Marke-Webis de competitiestart niet gemist. Na vier speeldagen staat de fusieclub met 11 punten op de tweede plaats op één puntje van het ongenaakbare Achel. Tegen Topsportschool Vilvoorde wil Jan Van Huffel het niveau van zijn team nog wat opkrikken.

De coach van Marke-Webis is al toe aan zeventiende seizoen bij de groenhemden. Hij zag zijn ploeg op Walhain de drie punten meegraaien zonder setverlies. Nochtans moest Van Huffel een noodgedwongen wissel doorvoeren. “Onze middenspeler Jan Goethals kon de hele week niet trainen omwille van een geblokkeerde nek. Daardoor kwam de jonge Waal François Baveye aan de opslag. Het was voor die jongen zijn debuut op dat niveau, dus was het ook logisch dat hij zich nog moest aanpassen aan de omstandigheden.”

Marke-Webis kende in Vlaams-Brabant in de eerste twee sets een heel moeilijke start. “Voornamelijk omdat onze receptie voor geen meter draaide”, weet Jan Van Huffel. “Brecht Dewyspelaere had het moeilijk in dat onderdeel en hij werd dan ook gewisseld. Ik heb ook het vertrouwen gegeven aan onze setter Nicolas Pourbaix, die een schitterende match speelde tegen Puurs, maar hij haalde niet hetzelfde niveau als toen.”

Jan Van Huffel fronste de wenkbrauwen in de derde beurt toen zijn ploeg een comfortabele 8-15 ei zo na verspeelde. “Aanvallend begonnen we ook fouten te maken en Coussens’ rendement lag lager dan we van hem gewoon zijn. Het was allicht onze zwakste match van het seizoen. Het wordt wel zaak om het niveau op te krikken met het oog op de moeilijkere wedstrijden die volgen.” (MPM)

Zondag 22 oktober om 17 uur: Marke-Webis A – Vilvoorde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier