Mardavo Marke wint overtuigend tegen VT Kortrijk: “Twijfel door scheids”

Emma Pauwels. © KDK
Redactie KW

In derde provinciale A won Mardavo Marke in eigen huis de derby tegen VTK. Het werd 3-1. “Deze zege is goed voor het vertrouwen”, aldus hoekspeelster Emma Pauwels.

Mardavo Marke tegen VTK betekende het duel tussen twee ploegen die op de openingsspeeldag onderuit gingen. Voor eigen volk begon de thuisploeg goed aan de partij. Het won de eerste set, maar moest in de tweede nipt het onderspit delven. Toch haalde Marke makkelijk de zege binnen na vier spelletjes. “Het was een rare wedstrijd”, vindt Emma Pauwels. “De eerste set wonnen we vrij vlot, maar daarna nam de scheidsrechter enkele discutabele beslissingen. Dat kostte ons de tweede set. Gelukkig panikeerden we niet en wonnen we set drie en vier met duidelijke cijfers.”

De 23-jarige hoekspeelster gelooft sterk in de kwaliteiten van haar team. De verwachtingen voor dit seizoen zijn hooggespannen. “We wachten nog even af hoe het loopt, maar een topvijfplaats moet de ambitie zijn. Met Jeska Verthé en Tine Segers haalden we twee versterkingen binnen. Tine was vroeger nog actief bij Marke, maar speelde door de komst van haar kindjes enkele seizoenen op recreatief niveau. Nu wil ze er opnieuw vol voor gaan. En dat is goed nieuws, want ze is het duidelijk nog niet verleerd.”

Voor Emma zelf wordt het sowieso een spannend volleybalseizoen. Ze startte deze week haar master in de psychologie, waardoor ze slechts één keer per week kan trainen. “Hopelijk heeft dat geen gevolg voor mijn basisplaats. Het enige wat ik kan doen is mij 200 procent inzetten op training. En bewijzen dat ik mijn plaats waard ben. Ik speel te graag volleybal om er opeens mee te stoppen.” Zondag wacht voor Mardavo opnieuw een derby. Dan maken Emma en co. de korte verplaatsing naar Kuurne. “We willen absoluut een tweede nederlaag in drie matchen vermijden. Als onze opslag goed draait, dan zit een zege er zeker in.” (JDH)

Zaterdag 30 september om 20 uur: G&V Kuurne – Mardavo Marke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier