Mardavo Marke A degradeert met nipt verschil naar derde provinciale

Redactie KW

De dames van Mardavo Marke A hebben op de laatste speeldag de degradatie naar derde provinciale niet meer kunnen ontwijken. Zelf moesten ze één setje pakken in Vosta Staden en ook Gaverhal Deerlijk moest dat doen in Zwevegem. Spijtig genoeg gebeurde geen van beide, waardoor Davoz Zwevegem A zich kan handhaven in tweede provinciale.

Mardavo Marke A eindigde met evenveel punten als Davoz Zwevegem A op de voorlaatste plaats. Aangezien ook het aantal gewonnen matchen met zes stuks gelijk was, moest het setgemiddelde de doorslag geven. Na het delen van het aantal gewonnen sets door het aantal verloren sets blijkt dat Marke met amper drie duizendsten verschil in het zand bijt.

“Het is spijtig dat het zo moet gebeuren, want wij zijn het kind van de rekening”, opent ondervoorzitter Herman Hillaert. “Terugkijkend op het seizoen kunnen we stellen dat we redelijk begonnen, maar van de laatste negen wedstrijden wonnen we er amper eentje. Als je kijkt welk parcours Davo Wevelgem B en Davoz Zwevegem A op het einde aflegden – ze pakten respectievelijk 12 op 15 en 6 op 15 – dan weet je het wel. We verloren drie wedstrijden met 3-2 en in twee daarvan stonden we 2-0 voor. Acht sets verloren we met het kleinste verschil. De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen, maar je kan niet stellen dat we het seizoen verloren in de laatste partij. Aan wat het lag? Een tikkeltje geluk, wat meer gedrevenheid, wie zal het zeggen? Zwevegem won in zijn laatste match de tweede set tegen Deerlijk met 28-26. Is dat net andersom, dan blijven we in tweede.”

“We komen dit wel te boven”

De club had de degradatie uiteraard graag vermeden. “Vooral omdat we aan het bouwen zijn van onderuit. Komend seizoen hebben we drie ploegen miniemen, twee cadetten, één scholieren, een damesteam in vierde provinciale en nu dus eentje in derde. Voor de uitstraling en doorstroming was het natuurlijk beter tweede geweest. Op korte of lange termijn zal de degradatie echter geen of minieme gevolgen hebben. Twee speelsters van de tweedeprovincialer hebben hun vrijheid aangevraagd, maar dat was al bekend voor de kapitale wedstrijd. Ach, we komen dit wel te boven. Het is aan ons om ervoor te vechten en de promotie weer af te dwingen. We horen thuis in tweede, daar ben ik zeker van.”

Opvolging

Herman Hillaert was bij aanvang van het seizoen nog voorzitter. “Bij Marke is het zo dat je voorzitter bent voor vier jaar en dan nog eens herkiesbaar kan zijn. Zo was ik dus acht jaar preses en met Nieuwjaar heb ik de fakkel doorgegeven aan Dominique Debuyck”, geeft Herman tot slot nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier