Manu Callebert vervoegt trainersstaf Optima Lendelede

© VDB
Redactie KW

De ex-Knacklibero verlaat na drie seizoenen eerstedivisieploeg Doskom Moorslede en ontmoet bij de Liga B-ploeg met Bart Hungenaert een ‘oude bekende’.

Het duo Hungenaert-Callebert wordt dus herenigd. Beiden werkten negen jaar samen bij Knack Roeselare en verlieten samen ook Roeselare na één seizoen onder coach Emile Rousseaux. Bart Hungenaert trok naar Lendelede, Manu Callebert startte zijn trainerscarrière op bij Doskom Moorslede.

Het is de bedoeling dat Manu Callebert mee de eerste ploeg begeleidt. “Dat maakt voor mij meer tijd vrij om de eigen ploeg en de tegenstanders te analyseren”, zegt Bart Hungenaert, die volgend seizoen wel de coach blijft, want het daarvoor noodzakelijke diploma van A-trainer op zak heeft. “Tijdens de wedstrijden kan Manu aan scouting doen zodat wij sneller kunnen inpikken op de opponent. Er zal dus professioneler gewerkt worden.”

Hoofdcoach in seizoen 2017-2018

“Lendelede trok vorig jaar al aan mijn mouw, maar toen vond ik het nog te vroeg om die uitdaging aan te gaan”, zegt Manu Callebert over zijn carrièrewending. “In dat eerste jaar moet ik tussendoor ook dat A-diploma zien te halen en het is de bedoeling dat ik het seizoen erop hoofdtrainer word. Ik kon deze opportuniteit in de opbouw van mijn trainerscarrière zeker niet laten liggen.”

(RBD)

Manu Callebert vervoegt trainersstaf Optima Lendelede
© VDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier