Manke voorbereiding voor Yellow Tigers

© BELGA
Redactie KW

Exact 48 uur nadat de Tigers aan hun FIVB-hotel in Sao Paulo vertrokken, zijn ze vermoeid aangekomen in Catania voor het derde luik van de World Grand Prix.

Een geannuleerde vlucht van Alitalia in Sao Paulo was het startschot van een vermoeiende en hectische trip richting Italië. Woensdagnamidaag zijn de Tigers gearriveerd, donderdagavond staat de eerste wedstrijd tegen Italië geprogrammeerd.

“Het lijkt wel een complot van Alitalia om de Belgen vermoeid aan hun eerste wedstrijd te krijgen”, mompelde de Belgische staf. Het inchecken van de bagage op maandag beloofde al niet veel goeds: lange wachtrijen en chaos aan de balies. Eerst was de vlucht vertraagd, maar toen de speelsters aan de gate waren, bleek ze afgelast te zijn. Alternatieven om op dezelfde dag nog naar Catania te vertrekken waren beperkt voor een groep van twintig. Bovendien betekende elk alternatief een verlenging van de reisduur en/of een extra tussenstop. Daarom koos bondscoach Vande Broek voor de meest zekere oplossing, daags nadien vertrekken.

De Braziliaanse vrouwen, die hetzelfde toernooi in Sao Paulo speelden, hebben een heel ander parcours afgelegd. Zij konden zondagnamiddag al vertrekken en hadden geen enkel oponthoud. Resultaat: terwijl er bij de Belgen, verspreid over twee dagen, uren voorbij gingen met wachten op de luchthaven van Sao Paulo zagen de Belgische meisjes tweets en instagrams passeren van het Braziliaanse team dat vrolijk in Catania aan het trainen was.

Ambities

De Belgische delegatie kwam door al deze vertraging te laat op de officiële toernooimeeting en ook op de daaropvolgende persconferentie. Vlak voor het einde van die persmeeting wandelde Vande Broek binnen en hij kreeg meteen vragen voorgeschoteld over de ambities van de Belgen.

“Die zijn hetzelfde als bij het begin van de Grand Prix. We willen het behoud in deze hoogste groep verzekeren en daarvoor moeten we één ploeg achter ons houden. Hier in Sicilië gaan we proberen één punt te grijpen, maar we gaan tegelijkertijd met veel aandacht volgen wat er in Stuttgart gebeurt. Daar werken de Dominicaanse republiek en Turkije hun wedstrijden af en dat zijn onze grote concurrenten voor het behoud.”

De Yellow Tigers staan momenteel tiende in de hoogste groep van de World Grand Prix met drie punten. De Turken en de Dominicanen hebben er nog geen, maar zondag spelen zij in Stuttgart tegen elkaar.

België start donderdag in Catania om 19.45u tegen Italië.

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier