Manic Monday bij Gidas in Gits

Redactie KW

Damesvolleybalclub Gidas vormt een hechte vriendenkring. Er gaat veel aandacht naar extra activiteiten zoals de Manic Monday fuif, de Halloweenparty en de Gidas-quiz.

Gidas is een familiale vereniging, waar het plezant toeven is. Onze gesprekspartners, Annelien Decaestecker en Lien Demare, stralen dan ook van enthousiasme.

“Ik speelde jarenlang volleybal bij Gidas”, opent de 25-jarige Annelien Decaestecker. “Maar twee seizoenen geleden stopte ik als actieve speelster. Ik trad toe tot het bestuur. Dit seizoen train ik voor het eerst de U15, bij velen nog beter gekend als de cadetten. We trainen op woensdag en vrijdag. De thuiswedstrijden vinden plaats op zaterdag om 11 uur. Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Naast mezelf is ook Lien van dienst.”

“Dat klopt”, pikt de 26-jarige Lien Demare in. “Voor beiden betekent het onze vuurdoop als trainer, het is het eerste seizoen dat wij als oefenmeester aan de slag gaan. Het is nog wat zoeken. Misschien zijn we soms nog wat te streng. We proberen hoe dan ook iedere sessie met een positieve noot af te sluiten.”

Beker tegen Bevo

“Zelf ben ik nog aan de slag bij de eerste ploeg van Gidas”, duidt Lien, die dit seizoen zelfs de kapiteinsband draagt. “We draaien goed mee in competitieverband. De resultaten vallen soms wat tegen, maar het geleverde spel mag gezien worden en dat belooft voor de directe toekomst. Brecht Cattry is een prima trainer, we zijn blij dat hij koos om bij Gidas te blijven.”

“Ook het bekeravontuur zit er nog niet op”, glundert Lien. “We schakelden al zowel Heuvelland B als Heuvelland A uit met telkens 3-0. Maar nu zaterdag 1 november volgt een veel zwaardere klus. Dan spelen we om 16.30 uur thuis tegen Bevo Beobank Roeselare B. Dat is een team uit eerste provinciale, terwijl wij in tweede provinciale aantreden. Het reeksverschil is groot, maar we zullen het beste van onszelf geven.”

DJ Bram en Kapitein K

Aanleiding tot ons interview zijn de extra sportieve activiteiten die op het programma staan. “Op maandag 10 november organiseren we met de eerste ploeg in De Hembyze onze fuif Manic Monday”, duidt Annelien. “De deuren zwaaien open om 20 uur. DJ’s Bram Vannevel en Kapitein K brengen oldies voor iedereen. Kaarten kosten in voorkoop 4 euro en zijn te verkrijgen bij speelsters en bestuur. Aan de deur wordt dat 5 euro.”

“Ook vorig jaar fuifden we de dag voor Wapenstilstand”, pikt Lien in. “Dat was toen een zondag en zo luidde het thema ‘Bloody Sunday’. We kozen toen voor het cultureel centrum, dat slechts 250 personen kan herbergen. De zaak raakte uitverkocht, daarom verhuizen we nu naar De Hembyze.”

“Damesvolleybalclub Gidas organiseert op vrijdag 28 november vanaf 20 uur in zaal Den Akker een quiz”, vervolgt Annelien. “Teams bestaan uit vier personen. We beperken ons dit jaar tot 40 teams en dat aantal is ondertussen al bereikt. De inschrijvingen werden afgesloten. Maar dat belet niet dat je er ook als toeschouwer een glas kan komen drinken en het quizgebeuren volgen. Ad Margodt steekt de quiz in elkaar en Tom Vroman verzorgt de presentatie.”

Lien en Annelien groeiden beiden op in Gits, speelden samen volleybal bij Gidas en troffen elkaar ook als studiegenoten. “We volgden allebei Handelswetenschappen en Strategisch management aan de Hogeschool in Gent”, legt Lien uit. Ondertussen zwermden Lien en Annelien in het verlengde van hun studies uit naar de werkvloer. Lien maakt zich verdienstelijk bij Tapijten Balta. Annelien doet haar ding bij Randstad Brugge. Daarnaast blijven ze veel vertoeven bij Gidas. “Na training of wedstrijd durven we wel eens blijven aperitieven in de sporthal”, lacht ons duo. “Maar voor het grote publiek spreken we alvast af op maandag 10 november voor Manic Monday.”

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier