Maaseik roept Menen een halt toe

Redactie KW

Prefaxis heeft geen achtste opeenvolgende competitiezege kunnen forceren. Op het parket van Maaseik ging het met 3-0 kansloos ten onder. Setstanden waren 25-20, 25-21 en 25-21. Menen blijft zo op de vijfde plaats steken in het klassement.

Eerste wedstrijd van de play-offs en daar hunkerden ze bij Menen extreem naar na de laatste matchen in de reguliere competitie, waarin er niets meer op het spel stond. De zeven opeenvolgende overwinningen stonden wel knap op de teller. Gorski startte weer in de basis ten koste van Ver Eecke, die het vorige week nochtans niet onaardig deed.

Eerste set

Maaseik is de fiere leider maar kende toch al zijn dosis blessureleed. De wisselmogelijkheden op de hoeken zijn nihil, zeker nu Mol herviel met een klaplong. Maar de basisspelers deden hun job meer dan behoorlijk in de aanvangsfase.

Maaseik roept Menen een halt toe

Na een blok op Sarnecki moest Menen al drie punten goedmaken (5-2) terwijl Bruno er op spectaculaire wijze 13-8 van maakte, Peris kon niet anders dan reageren met een time-out. Veel beterschap kwam er niet en Ver Eecke kwam zo tussen de lijnen voor Gorski. Een afstraffing leek in de maak bij 20-11 maar het raderwerk stokte dan bij de thuisploeg. Prefaxis milderde nog tot 24-20.

Tweede set

De Limburgers zetten ook de toon in set twee en dwongen Depovere tot een toesfout bij 6-3. De setter reageerde met een mooie servicereeks en Ver Eecke smashte zijn ploeg zelfs langszij (14-14). Bruno was de opvallendste thuisfiguur en wanneer Maaseik het moeilijk kreeg, zette hij weer een kloof op de bordjes. De fout van Vandeweyer bij 20-16 betekende het nekschot.

Derde set

Vandeweyer bekocht zijn slecht moment in de beginfase van de derde beurt (5-1) met een wissel voor Gorski. Het Luxemburgs goudhaantje Rychlicki strooide nog wat zout in de Meense wonde met een ace en met een winnende aanval bij 12-7 en bij 13-9. Het matig verweer van Prefaxis bracht hen geen stap dichter en Rychlicki was weer de kwelduivel: 19-15. Castellani haalde zijn manschappen voor alle zekerheid nog eens aan de kant toen Menen terugkwam tot 23-20, maar een outsmash nam alle twijfels weg.

Maaseik roept Menen een halt toe

Volgende week staat een belangrijke thuismatch op het programma tegen Antwerpen. Bij nieuw verlies moet Menen de rol voor een plaats in de subtop helemaal lossen.

(MPM – foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier