Luka Lescrauwaet verlaat VKt Torhout en trekt naar Richa Michelbeke

Luka Lescrauwaet speelde vijf seizoenen bij VKt Torhout. (Foto JS)
Redactie KW

De dames van VKt Torhout hebben zeker niet de meest succesvolle periode van het volleybalseizoen achter de rug. In de vier voorbije maanden slaagde het team van Stefan Decoster er slechts twee keer in om een wedstrijd zegevierend af te sluiten.

Nochtans is libero Luka Lescrauwaet (22) uit Roeselare ervan overtuigd dat er meer in zat. “Eigenlijk werden we door geen enkele ploeg overklast. Meestal houden we goed stand tot de eindfase van elke set maar dan gaan we om onverklaarbare redenen telkens in de fout. We worden nerveus, spelen krampachtig en geven heel dikwijls de set nog uit handen.”

Mooie herinneringen

Luka verhuist volgend seizoen naar Michelbeke maar blikt heel tevreden terug op haar periode bij Vkt Torhout. “Toen ik hier vijf jaar geleden als 17-jarige aankwam, had ik nog heel veel te leren. Ik werd echter heel goed opgevangen en begeleid door ervaren trainers. Vkt is echt een toffe ploeg en ik houd niets dan mooie herinneringen over aan de periode dat ik hier speelde.”

De transfer naar Michelbeke wordt voor Luka Lescrauwaet een heel belangrijk moment in haar sportieve carrière. “Dit is echt een heel mooie kans om op het hoogste niveau uit te komen. Ik kreeg helemaal geen garanties dat ik de vaste libero zal worden in mijn nieuwe ploeg maar ik zie mijn overstap als een uitdaging. Michelbeke is ook een kleine, familiale club en ik wil er voluit voor gaan.”

Slechte verliezer

Ondertussen wil Luka met haar huidige team het seizoen in schoonheid afsluiten. “Ik ben een slechte verliezer en zal er alles aan doen om de laatste twee wedstrijden van dit seizoen winnend af te sluiten. Het zijn moeilijke tegenstanders maar vaak spelen we onze beste wedstrijden tegen de sterkste ploegen. Daarenboven wil ik samen met de meisjes met wie ik vijf jaar samen speelde in schoonheid afscheid nemen. Ik zal enkele medespeelsters heel erg missen want het waren ondertussen échte vriendinnen geworden”, besluit de enthousiaste Torhoutse libero.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier