Louka Maertens en Felice Vanassche met U18 naar EK-kwalificatornooi volley in Sofia

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Met 36 deelnemende ploegen noteerde het CEV voor de EK-kwalificatietoernooien bij de meisjes U18 een record aantal inschrijvingen.

Dat maakt dat de ploeg van coach Robin De Bont zich eind deze week in Sofia als groepswinnaar moet weten plaatsen om zeker te zijn dat het van 1 tot 9 april kan deelnemen aan het EK in Arnhem (Nederland). Ook de beste drie tweedes van de acht poules plaatsen zich voor het EK, net als het organiserende Nederland.

Receptie-hoekspeelsters Louka Maertens (bijna 17) uit Izegem en Felice Vanassche (16) uit Kuurne zorgen voor de West-Vlaamse inbreng in deze ploeg. Zij spelen in de competitie allebei bij de Volleybalschool Vilvoorde in Liga B.

De Belgen moeten in de Bulgaarse hoofdstad aantreden tegen achtereenvolgens Oostenrijk, Zwitserland en Bulgarije. Ook voor Robin de Bont is Oostenrijk een relatief onbekende tegenstander. “Maar zij hebben niet echt een grote reputatie met sterke jeugdploegen,” beseft hij. “Tegen Zwitserland wonnen we vorig jaar nog met 3-0 en 3-1, dus ik denk dat de match tegen Bulgarije beslissend zal zijn. Een ploeg met ongeveer hetzelfde niveau en dezelfde cultuur als wij op gebied van volley. Het feit of je bepaalde speelsters kan afstoppen en de conditie van de dag kunnen beslissend zijn.”

De Belgische selectie:

Sara De Donder, Noor Van den Heede, Louka Maertens, Nikita De Paepe, Felice Vanassche, Nel Demeyer, Sofie Goossens (Topsportschool), Charlotte Krenicky, Charline Humblet (Thimister), Alixe Degelin (Oudegem), Romane Moulin, Lola Lo Guasto (Tchalou).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier