Lotte Demolie: “Opgelucht na tweede zege van het seizoen”

Lotte Demolie: "Voor hetzelfde geld stonden we nu een paar plaatsen hoger." (Foto KDS)
Redactie KW

In derde provinciale A kunnen de dames van VT Kortrijk met een goed gevoel aan de feestdagen beginnen. Ze boekten vorige zondag tegen streekgenoot VT Gullegem B hun tweede zege van het seizoen.

VTK deed tegen Gullegem wat het moest doen: winnen. Dankzij de 3-2-zege na een spannende vijfsetter komt de rode lantaarn tot op één punt van zijn concurrent. “We zijn heel blij met deze overwinning”, aldus de 19-jarige opposite Lotte Demolie. “Alleen het puntenverlies is jammer. We kwamen vlot 2-0 voor, maar gaven het door individuele fouten nog bijna uit handen. Toch zijn we vooral opgelucht en blij dat we eindelijk nog eens konden winnen. Dat was al van half oktober geleden.”

Voor Lotte komt het moeilijke seizoen van VTK niet helemaal als een verrassing. “De twee damesploegen zijn samengevoegd. Het vraagt tijd om een systeem te hanteren dat iedereen snapt. Wij speelden tot vorig seizoen helemaal anders en ook de communicatie verliep de eerste weken niet vlot. Maar nu vinden we elkaar steeds beter op het veld. We verloren ook al een aantal matchen met nipte cijfers. Voor hetzelfde geld stonden we nu een paar plaatsen hoger.”

Goede groepssfeer

Ze is ervan overtuigd: haar ploeg raakt nog weg van de laatste plaats. “De terugronde moet nog beginnen, er kan dus nog veel veranderen. Ons doel blijft de middenmoot. Als we altijd spelen zoals tegen Gullegem, dan halen we dat zeker.”

Ondanks de vele nieuwe gezichten is de sfeer uitstekend bij de Kortrijkse dames. “Iedereen kan het goed met elkaar vinden. Zo gaan we na de training altijd iets drinken of eten we iets samen na de match. Het is belangrijk om te werken aan een goede groepssfeer, want dat gaat niet vanzelf.”

VTK telt heel wat jonge studentes. Voor hen starten binnenkort de examens. Daarom staan er volgende week geen trainingen op het programma. “Maar we houden onze conditie wel op peil. We spraken al af om samen te gaan fitnessen of te lopen. Een weekje zonder trainingen kan geen kwaad. Laat iedereen maar genieten van de feestdagen”, besluit Lotte Demolie. (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier