Lode Blomme
Opinie

09/10/15 om 10:57 - Bijgewerkt om 11:02

Los van het resultaat wordt Polen de referentiematch voor de Red Dragons

België speelt vanavond zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap volleybal tegen wereldkampioen Polen. De voorbereiding laat het slechtste vermoeden, maar toch geloven de Red Dragons in een succesvol EK en is de kwartfinale het doel.

"Het EK mag beginnen". Met die woorden probeerde Dominique Baeyens het vertrouwen bij de Red Dragons aan de vooravond van het Europees kampioenschap de hoogte in te jagen. Ondanks een povere voorbereiding gelooft de bondscoach dat een goed tornooi mogelijk is. En een goed tornooi, dat betekent minstens de kwartfinale, een evenaring van het resultaat van twee jaar geleden. In Denemarken werd België toen zevende, nadat het er in de kwartfinale uitging tegen Servië. Na een goede World Leaguecampagne bekroont met groepswinst en deelname aan de Final Four in het begin van de afgelopen zomer leken de Belgen het winnen echter plots verleerd. In de halve finale van de Final Four speelden de Red Drago...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!