Loppemnaar Mathieu Vanneste leidt Young Red Dragons naar winst tegen Turkije

Wout D'Heer weet met zijn vreugde geen blijf. © MPM
Redactie KW

De U20 Red Dragons hebben zich verzekerd van de volgende ronde op het EK. Onder impuls van Loppemnaar Mathieu Vanneste – goed voor 18 punten – klopten ze Turkije met 3-1 (25-20, 23-25, 25-17, 25-20)

Ook Mathijs Desmet uit Roeselare deed het niet onaardig met 16 punten, alsook libero Tim Verstraete die 61% scoorde in receptie.

Nochtans hadden de Belgen een moeilijke start in Lange Munte. Een ace van bezoeker Yilmaz bezorgde Turkije een voorsprong van vier punten (9-13). Maar dan voedde Vanneste op zijn eentje de comeback dankzij drie opeenvolgende punten. Na de 17-16 deed hij ook serverend zijn duit in het zakje. Keer op keer zorgden zijn verraderlijke opslagen voor averij in de Turkse defensie. Ook Peters kon nadien zijn klasse showen van aan de opslaglijn.

Turken komen even langszij

In het tweede spel leek België de positieve trend verder te zetten maar na de 14-12 kwam er toch stof in de thuismachine. Een zeldzame misser van Vanneste bracht Turkije langszij en Yilmaz pompte er bij 19-22 nog een ace bij. De time-out van coach Eyckmans veranderde niets aan de zaak.

België herademde vanaf set drie met D’Heer die blokkerend succes kende, Peters bleef serverend een hoog rendement halen. De frustratie nam toe bij de Turken en ook de scheids moest het een paar keer ontgelden. De Red Dragons trokken zich daar niets van aan en stoomden gewoon door naar de zege.

Leidersplaats

De derde opeenvolgende overwinning op het EK levert meteen ook de leidersplaats in de poule op. De kwalificatie voor de volgende fase is daarmee al binnen maar als de Belgen ook kunnen afsluiten op nummer één of twee, dan zijn ze meteen al geplaatst voor de halve finale in Nederland.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier