Linde Maertens (Optima Lendelede) lijnrechter bij bekerfinale dames

Linde Maertens hanteerde de vlag tijdens de bekerfinale voor de dames in het Sportpaleis. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

Opvallende verschijning naast het veld was die van Linde Maertens. De speelster van Optima Lendelede fungeerde er als lijnrechter. De finale werd trouwens gewonnen door Kieldrecht, met Manon Stragier (Wevelgem) en Fien Callens (Dentergem) in de gelederen. Linde : “Ja, ik was best zenuwachtig. Maar nu is het toch genieten”, klonk het achteraf.

Linde Maertens, was vroeger receptie-hoekspeelster bij Optima Lendelede en speelt dit jaar als passeur. Ze timmert ook aan een scheidsrechterscarrière. De jongedame uit Poperinge had het geluk ook als lijnrechter aangeduid te zijn voor de bekerfinale tussen Asterix Kieldrecht en Datavoc Tongeren. “Ik fungeer meestal als eerste of tweede scheidsrechter in divisie, maar ik heb ondertussen ook al ervaring als lijnrechter in Liga A en zelfs al Europees.”

Volleyballen blijft ze wel doen bij Lendelede, dat mooi zevende staat in het eerste jaar in Liga B. “Er zijn weinig spelers en speelsters die de combinatie maken. Bij de bond houden ze ook rekening met de wedstrijden die ik zelf moet spelen, daarvoor moet ik ze bedanken. Ik zie me hier wel verder in gaan, ik doe het graag. Ondertussen al negen jaar,” besluit de 25-jarige osteopate.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier