Lenteschoonmaak bij Prefaxis gaat voort : ook Balduyck moet gaan

Redactie KW

Het lijkt erop alsof het bestuur van Menen met de grove borstel door de selectie gaat met het oog op volgend seizoen. Na Lienert Cosemans kreeg ook Jeroen Balduyck te horen dat hij straks andere oorden mag opzoeken.

De 24-jarige hoofdaanvaller kwam twee jaar geleden over van Lendelede uit Liga B. In zijn tweede seizoen bij Menen mocht hij pas echt proeven van het grote werk omdat Jolan Cox maar bleef sukkelen met de schouder. De aanvaller uit Slypskappelle ontgoochelde zelden, integendeel. Op de openingsspeeldag in oktober smeerde hij Maaseik zelfs een nederlaag aan. Ook nadien bleven zijn prestaties constant. Het niet-verlengen van zijn contract komt dan ook als een verrassing. Niet in het minst bij de speler zelf. “En mokerslag in het gezicht”, reageert Balduyck aangeslagen. “Ik heb me mispakt aan de trainer en aan het bestuur maar ik zal mijn best doen om het seizoen van mijn kant wél op een professionele manier af te sluiten. Wat de toekomst brengt kan ik nog niet zeggen. Momenteel zijn er geen andere opties.”

Duel tegen Roeselare

Voor volgend seizoen zijn alleen coach Ron Andelhof, libero Lemay en kapitein Jelle Sinnesael zeker dat ze aan boord blijven van het Prefaxisschip. Delanghe gaf eerder al aan te vertrekken, voor zijn positie onderhandelt de club met de Nederlander Mart Van Werkhoven die nu voor Calais (Pro B, Frankrijk) uitkomt.

Jolan Cox lijkt ook op weg naar een nieuwe bestemming. Antwerpen lonkte al naar zijn diensten. Yacine Louati gaf eveneens al te kennen dat hij uitkijkt naar een stekje bij een ambitieuzere club.

Benieuwd of de transferperikelen zich vanavond uiten op het parket. Menen neemt het in eigen zaal op tegen landskampioen Roeselare. Een derby die sowieso al vol elektriciteit hangt.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier