Lendelede levert één setweerwerk aan Antwerpen

Dries Wittebolle. © (Foto VDB)
Redactie KW

In Liga A keken de dames van Black and White Company Lendelede die van het vijfde geklasseerde Antwerpen in het wit van de ogen.

De bezoeksters lieten zich de eerste set niet verrassen en verstoorden de plaatselijke spelopbouw met gericht serveerwerk. Bij de eerste technische time out stond een vierpuntenbonus op het programma voor de bezoeksters die via 9-13 naar een overtuigende 16-25 deelwinst doorgetrokken werd. Zelfde scenario dreigde de eerste herneming want weer stond een tussentijdse 4-8 op het bord. Maar dan kon de thuisploeg de foutenlast in receptie fel terugschroeven, etaleerden een zuiverder spelopbouw en dito afwerking wat de 9-9 op het bord bracht. Even was er bij de thuisploeg hoop op de gelijkmaker in sets toen Antwerpen op 16-13 gezet werd. Antwerpen stelde evenwel 17-17 gelijk en van dan af werkte hoofdaanvalster Jitse Verbinnen foutloos af naar de 21-25 verdubbeling.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk ook gespeeld want de derde beurt liep de thuisploeg van in het begin achter de feiten aan, een aanvalskrachtiger Antwerpen ging van 6-6 naar 10-16 en einde verhaal voor Lendelede dat die derde beurt 18-25 verloor.

Over de sportieve begeleiding voor volgend seizoen is er nog geen uitsluitsel al lijkt een beslissing niet lang meer uit te blijven. Huidig trainer Dries Wittebolle wordt in dat overleg alvast betrokken.

(RBD – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier