Lendelede al bij al makkelijk voorbij Kruibeke

Lendelede ging met 1-3 winnen. © VDB

De bezoekers uit Lendelede werden enkel in de derde set een beetje in slaap gewiegd door de thuisploeg. Het werd 1-3.

Op de achttiende speeldag moest Optima Lendelede, de vierde in het klassement, op bezoek bij Waasland-Kruibeke die als negende geklasseerd stond. De bezoekers waren niet onder de indruk van de Waaslanders en begonnen sterk aan de partij. De eerste set werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen met 17-25. Zo goed de eerste set ging, des te beter verliep de tweede set. Kruibeke liet te veel steken vallen en in een mum van tijd won Lendelede de tweede set met 15-25.

Maar dan werden de West-Vlamingen in slaap gewiegd. Optima stapelde de fouten op en zo kon Kruibeke de derde set binnenhalen met 25-23. Lendelede liet zich echter niet verrassen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. De vierde set werd 18-25 en Kruibeke was eraan voor de moeite. Al bij al vrij gemakkelijke overwinning voor de bezoekers, die een constante wedstrijd lieten optekenen.