Laure Flament en Manon Stragier vierde op EOYF met Young Yellow Tigers

Rechts zien we Laure Flament met een blok tijdens een competitiewedstrijd. (Foto Bart) © VDB

De Young Yellow Tigers zijn er niet in geslaagd om de bronzen medaille te pakken op het European Olympic Youth Festival in Tbilisi, Georgië. Ze verloren met 1-3 van een sterk Italië.

De Belgen startten minder goed aan de wedstrijd dan hun andere wedstrijden op het EYOF. Italië zette onze meisjes meteen vast met puik georganiseerde blok-verdediging. Zo konden ze uitlopen via 4-8 naar 7-16 en zelfs 8-21. Aanvallend kon België niet voldoende power brengen om Italië in verlegenheid te brengen: 12-25.

In de tweede set herpakte het Belgische team zich wat. Italiaanse aanvallen konden beter worden afgeweerd en België begon aanvallend zelf wat beter in de wedstrijd te komen. Op het einde van de set echter kon Italië een versnelling hoger schakelen. Hier werd het verschil gemaakt om de set binnen te halen: 20-25.

Set drie was volledig voor jong België. Aanvallend werd er zelfs vlot gescoord, via blok kon Italië voor het eerst in de partij echt afgestopt worden. De Italianen werden plots met de rug tegen de muur geduwd en zo ging de set naar België met 25-18.

Het hoge niveau van de derde set kon jammer genoeg niet worden doorgetrokken naar set vier. Italië kon goed starten en vlot uitlopen (13-21). De Young Yellow Tigers toonden wel mentale weerbaarheid en knokten zich ei zo na nog in de wedstrijd. Jammer genoeg kwam de remonte te laat en kon Italië uiteindelijk de klus afmaken: 20-25 en dus een vierde plaats op deze mini-Europese Spelen voor het Belgische team.

Turkije pakte uiteindelijk goud na een spannende finale (3-2) tegen Servië. Bij de jongens haalde Polen goud na 3-0 winst tegen Bulgarije. Ook hier brons voor Italië na 3-1 tegen Tsjechië.

Nu hebben de Jonge Tijgers een aantal dagen rust om op 5 augustus richting WK te vertrekken. In Lima, Peru zullen ze het opnemen tegen de Dominikaanse Republiek, Argentinië, Verenigde Staten en Rusland.

Setstanden: 12-25, 20-25, 25-18 en 20-25.

Speelden voor België: Charlotte Coppin, Britt Herbots, Silke Van Avermaet, Hanne Coppens, Manon Stragier, Laure Flament en libero Amber De Tant. Kwamen in: Janne Devos, Lisa Van Den Vonder, Anna Valkenborg en Lotte de Quick.