Kuros Zulte herbegint straks in derde provinciale

© MVW
Redactie KW

Of Kuros Zulte Damesvolley in tweede divisie het behoud afdwingt, is volledig ondergeschikt aan de beslissing om er op het einde van het seizoen mee te stoppen en in de volgende competitie een doorstart te nemen in derde provinciale.

Een verrassende wending bij de club die enkele weken geleden afscheid nam van trainer Sébastien Notredame, de tweede al dit seizoen, en intern naar een oplossing zou zoeken om de volgende wedstrijden voor te bereiden. “Er is geen zoektocht naar een nieuwe trainer”, vertelde clubsecretaris Maaike Verhalle vorige week. Er werd gezinspeeld op de vier jeugdploegen en de vaststelling dat daar wel iemand zou gevonden worden om ook de kern uit de tweede divisie te trainen. Hilde Bijl gaf deze week de training.

Dirk De Bouvre, die tijdelijk de trainingen leidde na het afscheid van Jan Petit en in afwachting van de aanstelling van zijn opvolger Sébastien Notredame, werd recent ook al bereid gevonden een training te geven. “De gevolgen van een mogelijke degradatie zijn dus niet aan de orde”, zegt Dirk De Bouvre als lid van de sportieve cel. “De ploeg die nu zonder trainer zit, stopt er volledig mee. Je kan dat een droevige gebeurtenis noemen, maar het is de realiteit. De speelsters werden tijdig ingelicht en weten dat zij volgend seizoen elders onderdak vinden.”

Nieuwe trainer

Er is een tijd geweest dat Kuros Zulte Damesvolley voor een vol huis kampioen speelde in eerste provinciale. De rode loper naar nog meer was uitgerold, maar aan alles komt een einde. “We nemen in derde provinciale met een jonge ploeg een doorstart en moeten nog bekijken wie wij voor deze nieuwe ploeg als trainer aanstellen“, aldus nog Dirk De Bouvre die anderzijds vaststelt dat de club over een bloeiende jeugdwerking beschikt.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier