Kris Tavernier en Olva B strijden voor behoud in eerste provinciale

Kris Tavernier.
Redactie KW

Zaterdagavond is het van moeten voor Olva B, dat samen met Poperinge de rangschikking sluit. Het gaat op bezoek bij Gits en een verliespartij betekent zo goed als zeker een onvermijdelijke degradatie.

Sinds eind januari was er beterschap met zeges tegen Tielt, Ooigem en Poperinge. Maar de laatste twee wedstrijden tegen Bredene en Rollegem-Kapelle gingen telkens met 3-0 verloren. Een degradatie dringt zich op. Ouderdomsdeken Kris Tavernier (39) is er echter van overtuigd dat ze zich nog zullen redden. “We hebben een degelijke terugronde gespeeld en zo de kloof met Poperinge dicht gekregen”, stelt hij. “Nu moeten we doorgaan op ons elan en de zaak afmaken.”

“Tegen Gits en Beernem zullen we er staan. Enkel heeft Poperinge een beter setgemiddelde en het zou daar wel eens op aan kunnen komen. We hebben nochtans een goed uitgebalanceerd team met de perfecte mix van uitstekende jongeren en enkele ervaren mannen. Onze heenronde was echter een ramp. Veel afwezigen op training en op de matchen gecombineerd met een paar blessures gooiden roet in het eten. De continuïteit was op een bepaald moment volledig zoek en wekelijks met een vertimmerde ploeg spelen is nefast voor de resultaten.”

De toekomst van Olva B zal er volgend seizoen wel enigszins anders uitzien. “We hebben met de ‘anciens’ afgesproken om het volgend seizoen iets rustiger aan te doen”, vertelt Kris verrassend. “We gaan zeker nog niet stoppen, maar tweemaal trainen en een wedstrijd wordt een beetje te veel. Het B-team zal voornamelijk bestaan uit jongeren en wij, de oudere spelers, zullen er nog een lap op geven in derde provinciale”, besluit hij lachend. (GD)

Zaterdag 24 maart om 20 uur: Citivo Gits – Olva B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier