Kris Tanghe is niet langer coach bij Topvolley Antwerpen

© VDB
Redactie KW

De Bissegemnaar wordt drie dagen na het verlies van de bekerfinale ontslagen bij de Antwerpse volleybalclub.

Antwerpen werd vorige zaterdag in het eigen Sportpaleis compleet zoek gespeeld door Asse-Lennik (3-0) en verloor de derde set in de bekerfinale met 25-9. Voor het bestuur blijkbaar reden genoeg om de samenwerking met Kris Tanghe, die zijn club vorig seizoen wél de beker schonk en de play-off-finale liet spelen, te beëindigen. Vanaf vandaag neemt assistant-coach Geert Verreth de leiding van het team op zich, wellicht tot het einde van dit seizoen.

Chemie leek weg

De clubleiding van Topvolley Callant Antwerpen benadrukt in een persmededeling wel dat het om een erg moeilijke beslissing ging. “De schuld van dit collectieve falen nu volledig in de schoenen van Kris schuiven, is uiteraard fout. Maar in deze omstandigheden niets doen, zou ook fout geweest zijn in een club die vooruit wil en moet. De chemie leek weg, de jus leek op en dus kiezen we nu voor verandering en verwachten we van onze professionele spelersgroep een stevige reactie.”

Kris Tanghe kwam in de zomer van 2011 naar Antwerpen vanuit Menen, waar hij zijn eerste strepen als trainer verdiende. Hij speelde nadien een belangrijke rol in de steile opmars van Topvolley Antwerpen, die vorig seizoen bekroond werd met de Belgische beker tegen Roeselare en nadien de al even historische play-off-finales tegen Knack, die maar nipt verloren gingen. Antwerpen kwlaificeerde zich ook voor de Champions League.

Heel veel respect

“Bij het afscheid van Kris Tanghe hoort heel veel respect voor wat de West-Vlaamse op en top profcoach”, klinkt het bij Antwerpen. “Hij zorgde mee voor de professionalisering van de sportieve cel van onze club. We wensen Kris oprecht te bedanken voor zijn consequente tomeloze inzet voor onze club, voor zijn team en zijn er zeker van dat hem nog een mooie carrière wacht.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier