Koen Devos droomt van stapje hoger bij Rembert Torhout

Coach Koen Devos is ambitieus. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Het is de laatste weken op en rond de oefenterreinen van alle volleybalclubs uit de regio opvallend stil. Eigenlijk is dit helemaal niet verwonderlijk, want het duurt nog even alvorens het nieuwe seizoen van start gaat. Toch vond coach Koen Devos (47) het stilaan tijd om de spelers van Rembert A opnieuw samen te roepen om de campagne 2018-2019 degelijk voor te bereiden.

Het team van Rembert A zal komend seizoen in grote trekken identiek zijn aan de ploeg die vorig jaar de competitie afsloot op de vierde plaats. “Ik ben tevreden dat ik over elf spelers kan beschikken die er vorig seizoen ook bij waren. Enkel Dries Rombaut moet omwille van zijn doctoraatstudies afhaken. Uit het B-team komt Jordy De Buyser over zodat we opnieuw een talentvolle jeugdspeler kunnen laten doorstromen”, stelt Koen Devos. Wat de ambities van zijn team betreft, is de coach vrij duidelijk. “We willen heel graag minstens even goed doen als vorig jaar. Een plaats in de subtop is zeker mogelijk en wie weet kunnen we misschien meestrijden voor een plaatsje in Liga B. Rembert A speelt ondertussen tien jaar in eerste nationale en het wordt misschien wel eens tijd om de sprong naar een hogere reeks te wagen. De voorbije jaren kwamen we altijd net iets tekort omdat er telkens minstens één team bovenuit stak. In een evenwichtige reeks maken we misschien wel kans op promotie.”

Trouw aan vooropgestelde doelen

Rembert Torhout blijft hoe dan ook trouw aan de doelen die in het verleden door het bestuur voorop gesteld werden. “Het blijft onze ambitie om zoveel mogelijk talentrijke jonge spelers uit de regio kansen te bieden om door te stromen naar het eerste elftal. Doordat ze omringd worden door talentvolle oudere spelers krijgen ze maximale kansen om verder te ontwikkelen. Ook organisatorisch zit de club op het juiste spoor. Het is zeker niet de bedoeling om mee te draaien met de topploegen in Liga B maar een plaatsje in de middenmoot van deze reeks moet op termijn zeker kunnen.”

Coach Koen Devos blijft echter realistisch. “Het moet allemaal een beetje meezitten om met een jonge ploeg een stapje hogerop zetten. Je weet maar nooit…” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier