Lode Blomme
Opinie

12/02/16 om 11:20 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:24

Wie het minst onder de indruk is, heeft in de bekerfinale een dikke streep voor

De verloren competitiematch van woensdag in Antwerpen zal niet meer spelen in de bekerfinale. Dat het Antwerpse Sportpaleis het decor vormt, hoeft voor Knack Roeselare niet eens een nadeel te zijn.

Wie het minst onder de indruk is, heeft in de bekerfinale een dikke streep voor

Foto Bart © VDB

Knack Roeselare liep vorige woensdag zijn tweede competitienederlaag van het seizoen op en ziet de kloof met Asse-Lennik weer drie punten worden. Antwerpen toonde zich erg nipt de betere (16-14 in de tiebreak, in totaal 113 punten tegenover 114 voor Knack), maar vier dagen voor de bekerfinale tegen datzelfde Antwerpen zorgt dat niet voor enige ongerustheid in de Roeselaarse rangen. Coach Rousseaux hield sterkhouders Verhanneman, Tuerlinckx en Coolman aan de kant en aan de andere kant speelde ook coach Dardenne verstoppertje met een onuitgegeven opstelling.

Blue Wall vs Antwerp FC

De verloren competitiematch zegt dus niets over de match van zondag. De bekerfinale wordt ook in totaal andere omstandigheden gespeeld en dat het Antwerpse Sportpaleis het decor vormt, hoeft voor Knack Roeselare niet eens een nadeel te zijn. Vanuit alle windstreken trekken bussen supporters van Knack Roeselare richting Antwerpen om er in het hol van de leeuw een 'Blue Wall' van 2.000 man te vormen. Verwacht wordt dat de supporters van de 'thuisploeg' niet eens met zóveel meer zullen zijn, al roepen ze de steun in van 'bevriende' voetbal- (Antwerp FC) en basketbalfans (Antwerp Giants).

Toch is het Sportpaleis zo goed als uitverkocht, want ook heel wat neutrale fans willen hét volleybalevent van het jaar niet missen. Ook dat is zeker geen nadeel voor Hendrik Tuerlinckx en de zijnen, want die hebben op dat vlak - ook en vooral in Europa - meer ervaring dan Antwerpen voor het spelen voor meer dan 11.000 man. Wie straks het minst onder de indruk is, heeft een dikke streep voor.

Derde finale op rij voor Antwerpen

Vorig jaar slaagde Antwerpen er in datzelfde Sportpaleis alvast níet in om rustig te blijven. De bekerfinale die één groot feest moest worden, werd een complete blamage. Asse-Lennik vernederde de thuisploeg en dat willen de Sinjoren geen tweede keer laten gebeuren. Pleit ook voor Antwerpen: het speelt straks zijn derde bekerfinale op rij nadat het deze keer Maaseik versloeg in de halve finale én het klopte Knack Roeselare al eens in de Cup Final van 2014, na een ware thriller.

Begrijpelijk dus dat ze in Roeselare liever niet in de rol van favoriet geduwd worden. Daar nemen enkele spelers die verloren finale zeker mee in het achterhoofd, ook al is het twee jaar geleden. Verhanneman, Tuerlinckx en Coolman staan bovendien te popelen om na hun dagje rust van woensdag een knalprestatie af te leveren.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!