Vince schittert in nieuw filmpje Sons of Gravity

27/05/16 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

Het trickshotgezelschap koos deze keer K in Kortrijk als decor en in hun Shopping Mall Trick Shotfilmpje duikt een nieuwe Son of Gravity op.

Vince schittert in nieuw filmpje Sons of Gravity

Sons of Gravity is het trickshotgezelschap van de Knack Roeselarespelers Stijn Dejonckheere, Ruben Van Hirtum, Matthijs Verhanneman en Hendrik Tuerlinckx. Onder het motto 'the world is a playground' nemen ze regelmatig leuke filmpjes op waarbij ze geen enkele uitdaging uit de weg gaan. In een van hun vorige filmpjes brachten ze zelfs een volleybal tot in de ruimte. Het viertal heeft er sinds kort een vijfde lid bij.

Vince Verhanneman is het 3-jarig zoontje van Knackspeler Matthijs Verhanneman en Yana De Leeuw. Verhanneman junior is steevast van de partij als papa speelt in Schiervelde en we zagen hem ook al af en toe in beeld op eerdere opnames van de Sons of Gravity. Zo gaf hij eerder al - in het filmpje Epic Volleyball Sets - een gemeten pas aan het net naar Stijn Dejonckheere.

Vince the prince

In shoppingcentrum K in Krotrijk treedt de jonge Vince nu helemaal toe tot de Sons of Gravity. Nadat Hendrik Tuerlinckx een strike smasht en papa Matthijs enkele straffe stoten uithaalt, is het de beurt aan Vince om een volleybal een verdieping lager in een basketbalkorf te gooien. En of hij fier is wanneer het hem na tal van pogingen lukt.

Vince schittert in nieuw filmpje Sons of Gravity

"We kozen deze keer voor een shoppingcentrum als locatie omdat dit door de verschillende verdiepingen, de open ruimtes en de roltrappen heel wat mogelijkheden biedt", zegt Stijn Dejonckheere, een van de 'Sons' en libero van Knack Roeselare. "K in Kortrijk was meteen enthousiast om mee te werken en het leverde alweer een leuk filmpje op, waarin 'Vince the Prince' toch wel een beetje de ster is. Dat ventje geniet er echt van om mee te doen en is een trickshot zelfs na 20 keer proberen nog niet beu. En hij is ook een van de grootste fans van onze filmpjes."

Tijdens de opnames van de Shopping Mall Trick Shots was het weer genieten voor Dejonckheere en co. "We worden hier blijkbaar steeds beter in, want alles was in amper 1 dag opgenomen. Een trucje - dat van Matthijs Verhanneman die de bal naar beneden in een basketkorf op mijn rug mikt - was zelfs in 1 take opgenomen. Dit hebben we in al die tijd nog niet meegemaakt denk ik."

Ondertussen hebben de Sons of Gravity al meer dan 400.000 hits en 4.300 volgers op You Tube en er komt nog meer aan. "Er staat al een nieuw filmpje in de steigers en we hebben nog veel plannen voor komende zomer."

(LB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!