Vijfvoudig kampioen Knack Roeselare gehuldigd op stadhuis

06/05/17 om 13:24 - Bijgewerkt om 13:45

Knack Roeselare dat zich gisteren in een bloedstollende vijfsetter zijn vijfde titel op rij eigen maakte werd deze voormiddag al gehuldigd op het stadhuis. De spelers die er een lange feestnacht op hadden zitten arriveerden druppelsgewijs.

Vijfvoudig kampioen Knack Roeselare gehuldigd op stadhuis

De kampioenen voor het stadhuis © jos

Burgemeester Kris Declercq had nog het inkombandje van de wedstrijd van gisteren aan de pols. "Niet omdat het een te lange nacht werd voor mij maar omdat je er gemakkelijker de goede herinneringen aan ophaalt. Dit seizoen was een aaneenschakeling van goede momenten", prees de burgervader die vijfde landstitel van Knack. "Bij die prestaties ervoer ik dat West-Vlaamse en Roeselaarse gevoel van weerbaarheid in de moeilijke situaties. Met die knappe resultaten verbindt Knack Roeselare de Roeselaarnaars en draagt de naam Roeselare uit. Dat zijn overigens ook de doelstellingen van ons beleid. In die zin willen wij met het stadsbestuur meegaan in de professionele aanpak die Knack aankleeft en dat uit zich in de grondige facelift die de internationale sporthal straks krijgt met een nieuw vloer, aangepaste geluidsinstallatie en ledverlichting. Ik zou zeggen One Team, One Family, one City."

Keukenschort

Iedereen met zijn gepersonaliseerde keukenschort

Iedereen met zijn gepersonaliseerde keukenschort © jos

Schepen Debels mocht een attentie overhandigen voor die vijf op een rij. "Dat was even een moeilijke oefening maar omdat wij de Stad van de Smaak zijn krijgen jullie een gepersonaliseerd keukenschort en het boek 'Roeselaarse Smaakmakers'. Je kunt je er in verdiepen in de minder drukke volleybaltijden."

Knack-voorzitter Francis Denolf dankte de burgemeester voor de ontvangst, de vijfde op rij ondertussen, en blikte even terug op eens succesvol seizoen. "Daarin schreven wij volleybalgeschiedenis met die vijfde titel op rij als evenaring van het Maaseikse record. En voor coach Emile Rousseaux die de vijf titels mee vorm gaf is dat een naoorlogs record. Wij zijn overigens klaar om nog meer volleybalgeschiedenis te schrijven in de toekomst. Laten wij nu vooral genieten van dat speciale jaar met dank aan het stadsbestuur waar wij nooit tevergeefs bij aankloppen om ons te volgen in onze professionele ontwikkeling."

Een voorzitter en een burgemeester, uitermate tevreden natuurlijk

Een voorzitter en een burgemeester, uitermate tevreden natuurlijk © jos

Hij hing de Roeselaarse burgemeester een gisteren ontvangen titelmedaille om de hals als dankbaarheid voor die medewerking én de ontvangst op het stadhuis.

(HB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!