VIDEO Maaseik wijst Knack Roeselare terug met 3-1

19/04/17 om 07:23 - Bijgewerkt om 07:22

Maaseik won de clash om de eerste plaats van Roeselare met 3-1. Knack opende wel overtuigend met 20-25-deelwinst maar kwam niet verder. Maaseik stelde 25-18 gelijk, verdubbelde met 25-21 om met 25-20 volle puntenwinst te halen. Daarmee vergroten de Limburgers hun leidersplaats op het tweedegeklasseerde Knack tot vier punten.

VIDEO Maaseik wijst Knack Roeselare terug met 3-1

Angel Trinidad. © VDB

Coach Rousseaux gaf het vertrouwen voor deze confrontatie met de eerste plaats als inzet aan spelverdeler D'Hulst, de middenspelers Coolman en Fornés, de receptie/hoekpelers Van Hirtum en Orczyck en opposite Tuerlinckx. Dejonckheere was libero van dienst. Knack nam vlug het initiatief in de inleidende set en sloeg zich langs vooral Van Hirtum en Orczyk via 7-8 naar een 8-13-bonus. Toen ook Fornés aanvallend zijn duit in het zakje deed en Knack het Maaseikse buitenlandse geweld - met Colson stond maar één Vlaming in de basis -blokkend counterde, ging Knack naar eerste deelwinst. Knack haalde gedecideerd 20-25-openingswinst.

Slordigheden

In de eerste helft van de tweede beurt konden beide opponenten geen afstand nemen van elkaar en het ging gelijk op naar 15-13. Maar dan liet Roeselare zich op te veel slordigheden betrappen. Zowel in receptie als service of afwerking. Claes mocht even het tij proberen te keren, maar de foutenlast bleef bij Knack te groot om het initiatief over te nemen. Met controlevolleybal stelde Maaseik 25-18 gelijk. Rousseaux hoopte de derde beurt met Trinidad voor D'Hulst en Claes voor Orczyk, die niet meer scoorde, het evenwicht te herstellen. Later kwam ook Verhanneman in de ploeg voor Van Hirtum, maar het leverde geen soelaas op voor Knack, dat zijn meerdere moest erkennen in Maaseik. Via 13-9 en 20-13 verzekerde Maaseik zich van de verdubbeling. Al kon Knack wel nog tot 23-20 milderen vooraleer de thuisploeg afrondde.

Derby tegen Menen

Even hoop op beterschap bij Knack in set vier, maar een 6-8 kreeg geen vervolg. Maaseik remonteerde en bij 16-15 moest Knack de rol lossen. Maaseik was zo meteen op weg naar de eerste plaats in deze play-offs. Zaterdag staat op Schiervelde de derby tegen Menen ingeschreven en daarin moet Knack zijn finaleticket consolideren.

(RBD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!