VIDEO Knack wint ‘brave’ derby tegen Menen met 3-0

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

Prefaxis legde de recente bekerwinnaar weinig in de weg en kon enkel in de tweede set van een matige derby wat spanning in de wedstrijd brengen: 3-0 na 25-16, 26-24, 25-21.

Geen Jelle Sinnesael in de basisploeg bij Menen. Coach Juricic koos voor Kvalen, Heyrman, Ver Eecke, Smit, Vandeweyer, Valkiers en libero Lemay. Bij Knack Roeselare kreeg het zevental dat zaterdag verrassend verloor in Gent het vertrouwen van coach Rousseaux, uitgezonderd Van Hirtum, die uit de ploeg verdween ten voordele van Verhanneman.

Met een winning serve van Tim Smit leek Prefaxis bij 5-7 een eerste kloofje te zullen slaan, maar de thuisploeg zette de kleine achterstand meteen recht: via 10-8 naar 14-11 en zelfs 18-13. Bij de bezoekers was het vooral opposite Kvalen die voor de punten moest zorgen, bij Roeselare waren dat vooral Verhanneman en Tuerlinckx. Bij 25-16 was de eerste set verrassend snel gespeeld, de inbreng van Sinnesael en Jensen bij Menen bij 21-14 ten spijt.

Spannende tweede set

In de tweede set mocht Sinnesael bij Menen blijven staan ten nadele van de Nederlandse middenman Smit. Beide ploegen hielden elkaar nu heel wat langer in evenwicht. De Meense setter Valkiers scoorde met een enige mooie plaatsbal de 12-12, zijn Spaanse overbuur Trinidad deed aan de overkant van het net precies hetzelfde voor 14-14. Enkel bij 4-6 en 19-21 bedroeg het verschil in die tweede set even twee punten. Op het einde nog heel wat wissels (Orczyk en D’Hulst voor Claes en Trinidad), bij Menen Smit voor Heyrman. De bezoekers lieten de eerste setbal onbenut, D’Hulst scoorde met zijn service wel op de eerste voor Knack: 26-24 en 2-0 voor de thuisploeg.

Langere rally’s

Het begin van de derde set werd gekenmerkt door wat langere rally’s. Menen zette aanvankelijk nog eens alles op alles en kwam 1-4 voor, maar bij 9-9 kwam Knack opnieuw langszij. Bij 16-13 nam Knack via Verhanneman een optie op de drie punten, maar met een ace bracht Ver Eecke Menen terug in de set: 18-17. Piotr Orczyk mocht nog even opdraven (20-18) en de Poolse receptie-hoek van Knack blokte eerst de 23-20 op het bord en verzilverde even later Knacks tweede matchbal: 25-21.

Door deze 3-0-zege lijkt Knack zeker van de tweede plaats. Het speelt zijn laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie uit bij Lennik en thuis tegen Haasrode-Leuven.