VIDEO Knack Roeselare passeert Antwerpen in vier sets

26/04/17 om 07:24 - Bijgewerkt om 07:24

Knack Roeselare ging op de slotdag van de play-offs bij Antwerpen met 1-3 winnen. Maar het thuisvoordeel voor de finale blijft in Maaseik, want Noliko ging 0-3 winnen bij Aalst.

VIDEO Knack Roeselare passeert Antwerpen in vier sets

Roeselare haalde nipt met 23-25 eerste deelwinst, verdubbelde in een voor Antwerpen vernederende 9-25, maar kreeg van een geprikkelde thuisploeg lik op stuk met 25-17 verlies. In set vier herpakte Knack zich met 17-25 naar volle dagwinst.

Coach Rousseaux keek blijkbaar al vooruit naar de finaleconfrontaties tegen Maaseik, want hield niet alleen de Knack-speler van het jaar Tuerlinckx maar ook Orczyk en Fornés in de huppelhoek. Hij opende met spelverdeler Trinidad, de centrumspelers Coolman en Van de Velde waar Fornés de vierde set Coolman kwam vervangen, Verhanneman en Claes bezetten de receptie/hoek en Konings kreeg speelgelegenheid op de opposite. Dejonckheere was libero.

In een compleet gelijk opgaande openingsset deden beide opponenten haasje over op het scorebord waar Knack bij 21-23 nog even verontrust werd door Antwerpen dat 23-24 dichtte eer Knack afrondde.

De eerste herneming domineerde Knack in alle spelonderdelen, er werd omzeggens foutloos gespeeld zowel in het stopwerk als verdediging en de afwerking. Bij de thuisploeg daarentegen een grote aanvallende foutenlast en van een vroege 4-10 ging het naar 5-20 en de 9-25 verdubbeling. Ongezien eigenlijk in Liga A. Knack had duidelijk op de Antwerpse tenen getrapt en de plaatselijken riposteerden met een verhoogde servicedruk en enkele aces waar Knack dan niet echt mee weg kon. Het ging van 10-4 via 15-6 naar de 25-17 aansluitingsset.

Roeselare herpakte zich evenwel de vierde set, kwam 4-8 voor en liet zich niet meer verrassen. Via 11-17 en 15-24 rondde Knack met 25-17 af.

Wij krijgen dus weer die klassieke finale tussen Maaseik en Knack Roeselare. De eerste ontmoeting heeft zaterdag plaats in Maaseik, maandag 1 mei staat om 20.30 uur in Schiervelde de tweede confrontatie op het programma. Er wordt gespeeld naar drie winnende wedstrijden. Wanneer de volgende wedstrijd(en) op het programma staat wordt vandaag woensdag beslist.

(RBD - Video Stijn D.)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!