VIDEO Knack Roeselare leider af na verlies in topper

Joppe Pualides en een blok van Colson en Pekmans. © VDB

Knack Roeselare leed tegen medeleider Lennik zijn eerste nederlaag van het seizoen (1-3) en is meteen leider af.

In een topper die nooit het kwalitatieve hoogstaande topvolleybal te zien gaf, daarvoor acteerden beide opponenten bij vlagen té wisselvallig, kon er wel genoten worden van een aantal spektakelrijke rally’s inclusief een aantal fel bewtiste scheidsrechterlijke beslissingen én een spannend wedstrijdslot. Lennik opende met 22-25 deelwinst, Knack riposteerde overtuigend 25-17 maar moest in set drie met 20-25 de verdubbeling toestaan. In een enerverend wedstrijdslot miste Knack na een knappe remonte in set vier de belle.

Lennik-coach Devoghel opende zonder Overbeeke en Baetens die rust kregen na de Europese wedstrijd van donderdag en coach Rousseaux presenteerde Knack in de ondertussen gekende wisselopstelling met Paulides als receptie-hoek. Maar Lennik moest al rap ook de tweede spelverdeler Cosemans inhalen want bij 5-5 de eerste set strompelde Depestele naar de kant met een kuitblessure. In een overigens gelijkopgaande inleidende beurt waarin beide opponenten nooit meer dan twee punten afstand namen kon Andringa voor de bezoekers in het setslot zowel blokkend als aanvallend het verschil maken naar de 21-24 setbal. Perkmans, de vervanger van Overbeeke die overigens met 26 punten topscorere werd in deze topper serveerde zijn service fout naar 22-24 maar dat deed Van De Velde die aanvallend de inleidende beurten foutlos afwerkte evenwel ook en 22-25.

Tweede set

Knack zette daar begin eerste herneming wel een 10-3 tegenover via vooral Coolman en Tuerlinkx maar ook Van De Velde en die vroege achterstand kon Lennik nooit remonteren. En als bij 12-7 D’Hulst erin kwam voor Trinidad serveerde hij Knack naar 16-7 want Lennik modderde aan in receptie, inclusief de ondertussen ingebrachte Baetens. Bij 24-14 duurde het wel nog even eer Knack kon afronden en dat werd dan door Verhanneman geklaard.

Derde set

In set drie was het Lennik dat de betere start nam en via 1-5 naar 7-15 doortrok. D’Hulst was er ondertussen weer ingekomen en Dedeyne verving Paulides maar Knack kon aanvallend weinig klaarmaken waar aan de overkant zowel Perkmans als Staszeweski en ook een heel efficiënte Sugranes in het midden het betere volleybal illustreerden. Knack naderde wel nog naar 18-21 via Verhanneman en Dedeyne maar meer zat er niet in voor de thuisploeg.

Vierde set

In set vier kon Knack een vroege vierpuntenachterstand, Colson was in het blok niet te passeren, wel nog naar 17-17 gelijkstellen maar dan ging Verhanneman drie keer op rij aanvallend in de fout, al claimde hij een geraakte bal bij die eerste smash, en Lennik kwam 20-23 voor, Coolman counterde op zijn beurt twee keer blokkend en Paulides neutraliseerde de eerste Lennikse wedstrijdbal. Maar het was Perkmans, die Overbeeke deed vergeten in deze partij, die aan het net scoorde.

Knack verloor meteen zijn maximum en heel Lennik kreeg een boost voor de terugwedstrijd van de halve finale woensdag in datzelfde Schiervelde. Knack heeft genoeg aan twee deelwinsten om zich te plaatsen voor de finale. Bij 1-3 of 0-3 wordt een bijkomende golden set gespeeld. Deze topper leerde alvast dat Knack woensdag zijn sterkste niveau zal moeten halen om die uitstekende uitgangspositie uit de heenwedstrijd (1-3 winst, red.) te verzilveren in dat finaleticket.