Stad Roeselare huldigt volleybalkampioen Knack

06/05/16 om 12:55 - Bijgewerkt om 12:55

Vrijdagmiddag verzamelden spelers, staf, bestuur en entourage van Knack Volley Roeselare onder een stralend zonnetje op de Grote Markt, waarna burgemeester Kris Declercq de kersverse kampioen uitnodigde op zijn 'schoon verdiep' voor een traditionele hulde van de stad.

Stad Roeselare huldigt volleybalkampioen Knack

De burgemeester benadrukte dat Knack Roeselare een uitstekende ambassadeur van de stad is. Op de bekerfinale eerder dit seizoen had de Roeselaarse burgemeester ervaren hoe het is om te supporteren voor Knack Roeselare in een blauwe muur van fans. Woensdag was hij niet meegereisd naar Maaseik, maar de avond voordien was hij wel met een blauw t-shirt in bed gekropen onder het motto 'alle beetjes helpen'. "Vanaf nu is het One Team, One Family, One City", sloot hij af.

Schepen van Sport José Debels nam over en merkte op dat Knack Roeselare stilaan een abonnement heeft op de huldiging op het stadhuis. Maar aangezien de volleybalclub zoveel betekent voor Roeselare als sportstad zou het wel een gratis abonnement worden.

Vier op een rij

Coach Emile Rousseaux kreeg van het stadsbestuur het toepasselijke gezelschapsspel 'Vier op een rij' voor zijn vierde titel in evenveel seizoenen, waarna voorzitter Francis De Nolf de spelers en staf nog eens toesprak in het Engels, zodat de buitenlandse spelers konden meeluisteren. "Het is fantastisch hoe snel Piotr Orczyk en Angel Trinidad zich geïntegreerd hebben in de ploeg, wat zeker ook een verdienste is voor de spelers die hier al vele seizoenen spelen."

Na het officiële gedeelte volgde nog een groepsfoto op de trappen van het stadhuis en werd geklonken op de tiende titel van de Roeselaarse volleybalclub.

(LB - Foto JC)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!