Sander Depovere keert terug naar Knack Roeselare

10/05/17 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:10

De 22-jarige spelverdeler uit Ardooie genoot zijn jeugdopleiding bij de 11-voudige landskampioen en keert na omzwervingen bij de Volleybalschool Vilvoorde, Antwerpen en Menen terug naar Roeselare. Hij tekende een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

Sander Depovere keert terug naar Knack Roeselare

Foto Bart. © VDB

Sander Depovere (22 jaar, 1m97) begon op zesjarige leeftijd te volleyballen bij Knack Roeselare. Op 14-jarige leeftijd stapte hij over naar de Topsportschool Volleybal in Vilvoorde, waar hij vier jaar verbleef, samen met onder meer de huidige Knackspelers Arno Van de Velde en Thomas Konings en ex-Knackspeler Lowie Stuer. Een generatie volleyballers die toen training kreeg van Knack Volley assistent-coach Steven Vanmedegael en af en toe ook van Emile Rousseaux, de coach van de kersverse landskampioen.

Vervanger van Stijn D'Hulst

De voorbije seizoenen speelde de Ardooienaar bij Prefaxis Menen (2016-2017) en Topvolley Callant Antwerpen (2013-2016). De passeur sloot een overeenkomst af voor twee seizoenen, plus een optie voor een bijkomend jaar. Hij wordt de vervanger van Stijn D'Hulst, die zeven seizoenen deel uitmaakte van de kern van Knack Roeselare, maar zijn contract niet verlengd zag. De andere spelverdeler bij Knack Roeselare is de Spanjaard Ángel Trinidad de Haro.

Uitgezonderd Ruben Van Hirtum en Gertjan Claes liggen alle andere spelers van Knack Roeselare nog onder contract. De komende dagen wordt met beide receptie-hoekspelers gepraat.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!