Reacties na de tiende beker van Knack

Redactie KW

Voorzitter Francis De Nolf toonde na de match trots zijn tien vingers, verwijzend naar de tiende bekerwinst van Knack Roeselare.

“We begonnen heel gefocust aan deze bekerfinale. Met een ijzersterke defensie en heel degelijk opslagwerk kwamen we 2-0, maar in de derde set leken we het even moeilijker te krijgen. Met zijn vele wissels wilde coach Castellani wellicht enkele spelers rust gunnen voor de rest van de wedstrijd, maar onze spelers zorgden voor vuurwerk met een onwaarschijnlijke terugkeer waarmee ze nog maar eens tonen er te staan op de grote momenten. Na die paar nederlagen in de competitie zijn we in het bestuur nooit gaan twijfelen. We weten dat onze coach graag roteert en vandaag heeft hij zijn gelijk nogmaals bewezen. De spelers die invallen, maken mee het verschil. Woensdag wacht ons in een uitverkocht Schiervelde alweer een belangrijk in de Champions League tegen topteam Perugia. We staan er goed voor en als we hier en daar nog een punt sprokkelen zie ik ons de Final 12 halen.”

Ik was blij dat ik op het ideale moment aan de opslag kwam

Gertjan Claes kwam er in de derde set al snel in en was op het einde beslissend met onder meer twee loeiharde opslagen. “Toen we in die derde set enkele punten achter kwamen en even later 11-17 in het krijt stonden, leek de set gespeeld. Op zo’n moment moet je rustig blijven en punt per punt spelen. We kwamen weer in de set en zagen dat Maaseik begon te twijfelen. Ik was blij dat ik op het ideale moment aan de opslag kwam, heb niet getwijfeld met twee sterke opslagen tot gevolg, waarna onze kapitein het kon afmaken.”

Leuk om te zien dat het werk op het trainingsveld gesmaakt wordt door de vele supporters

Ook het Spaanse duo Angel Trinidad de Haro en Miquel Angel Fornés van Knack Roeselare was in de wolken met de bekerwinst. “Leuk om te zien dat het vele werk dat we elke dag presteren op het trainingsveld gesmaakt wordt door de vele supporters van de club die aanwezig waren in het Sportpaleis”, liet middenman Fornés optekenen. “Meteen een bekerfinale winnen in mijn eerste seizoen is mooi meegenomen, maar we hebben dit seizoen nog veel doelen die we willen realiseren.”

“Vorig jaar beker en titel, nu alweer de beker in mijn tweede seizoen bij Roeselare”, trad spelverdeler Trinidad zijn landgenoot bij. “Voor mij is het extra speciaal, want vorig jaar voelde ik hier in het Sportpaleis voor het eerst mijn voetblessure, waar ik later maanden mee aan de kant zo blijven. Dat ik nu kon invallen en mee voor de ommekeer heb kunnen zorgen in de derde set stemt me heel tevreden.”

(LB – foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier