Reacties na bekerwinst voor Knack Roeselare

14/02/16 om 18:19 - Bijgewerkt op 19/02/16 om 16:22

Knack Roeselare heeft de beker gewonnen, tot zwaar feestgedruis zal dat niet leiden. Zeker niet bij de spelers omdat die woensdag opnieuw Europees aan de slag moeten.

Reacties na bekerwinst voor Knack Roeselare

Middenspeler Pieter Coolman genoot na, eerst moest hij nog even op de foto met enkele tienermeisjes. "Fantastisch ook hoe onze supporters hier weer te keer gaan, chapeau voor al deze mensen. In het Sportpaleis zit er nog een pak meer dan in de Lotto Arena die we gewend zijn van met de nationale ploeg. Het duurde een tijdje vooraleer we helemaal in de wedstrijd zaten, maar eens we de eerste set op zak hadden, voelde je dat we de controle over de partij hadden. Een zege waar dus niet op af te dingen valt."

Libero Stijn Dejonckheere speelde ook weer een dijk van een wedstrijd. "Een bekerfinale is een emotionele match en ik ben een emotionele speler. Op zulke momenten kun je dingen die je zelf niet voor mogelijk acht. De wedstrijd opende zenuwachtig, wij raakten niet meteen in ons spel. Het is dan zaak om ook tactisch bij de les te zijn. Wij waren favoriet voor deze wedstrijd, maar ik had nooit verwacht dat wij hier met 3-0 zouden komen winnen. En ook onze fans deden meer dan hun duit in het zakje. Ze toonden hier in Antwerpen dat Roeselare nog de volleybalstad van het land is."

Voorzitter Francis De Nolf had er een lange terugrit van op reis opzitten, maar was na een goed ontbijt met het gezin gewapend voor de bekerfinale. "We wisten van twee jaar geleden dat er in zo'n finale van alles kan gebeuren, waardoor je in het verlies komt. Er spelen dan heel veel factoren mee, maar vandaag hadden we die onder controle. Uiteraard is het als voorzitter prachtig dat er weer een trofee bijkomt, maar onder het motto van One Team One Family bouwen we met het huidige team verder op de stevige fundamenten die hier al aanwezig waren."

Voor Angel Trinidad was het zijn eerste Beker van België. De Spaanse spelverdeler gaf toe dat beide teams aanvankelijk een te hoge foutenlast hadden. "De sfeer in het Sportpaleis was redelijk indrukwekkend, maar eens je aan de wedstrijd merk jij niet meer hoe groots het allemaal is. Toch maakte we aanvankelijk te veel fouten, maar ik ben dolblij met mijn eerste Cup, vooral omdat ik die hier kan vieren in het bijzijn van mijn familie. Het wordt wel een bescheiden feestje, want woensdag wacht de belangrijke wedstrijd bij Teruel. Met bekerwinst gaan spelen in mijn geboorteland wordt een fantastische ervaring."

(LB/WVS)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!