Prefaxis Menen eindigt als derde na winst tegen Knack Roeselare

23/04/16 om 22:49 - Bijgewerkt om 23:06

Menen heeft de competitie afgesloten met een zege tegen Knack. Daarmee eindigt het een sterk seizoen op de derde plaats. Roeselare bracht een B-ploeg tussen de lijnen maar die verweerde zich bij momenten zeer kranig. Setstanden waren 23-25, 25-16, 25-21 en 25-17.

Prefaxis Menen eindigt als derde na winst tegen Knack Roeselare

Emile Rousseaux had woensdag na de winst in Antwerpen al laten optekenen dat zijn spelers moe waren en dat hij zich elke wedstrijd opnieuw afvraagt hoeveel 'jus' er nog in hun benen zit. Nu Knack mathematisch zeker was van de titelfinales kon Rousseaux zijn sterkhouders wat rust gunnen. Zo zaten Coolman, Verhanneman en Tuerlinckx zelfs niet in de kern. Dedeyne verving Paulides als middenman en ook Claes, Creus, Konings en Sanderson stonden nog eens in de basis. Bij Menen lieten ze woensdag nog in Asse-Lennik zien dat ze wel nog genoeg poer in de rangen hebben. Roeselare was de enige Belgische ploeg die ze dit seizoen niet konden kloppen en natuurlijk wilde Prefaxis daar verandering in brengen om zo de knappe derde plaats te behouden. Voor de match werd Anshel Ver Eecke door de thuissupporters uitgeroepen tot speler van het seizoen.

Prefaxis zou de beginfase domineren tegen Knack B. Smit en Kvalen zouden hun ploeg op vijf punten zetten aan de tweede technische time-out. Met Claes hebben ze bij Knack natuurlijk een opslagkanon in de rangen en hij showde al zijn kunnen om zo de kloof weer bijna te dichten. Menen pakte geel na een discutabele fase bij 17-17, nadien heerste Smit weer middendoor (23-19). Klus geklaard denk je dan maar dat was buiten Dedeyne gerekend die Vandeweyer viseerde in receptie. Jensen kwam de jonge receptiespeler aflossen bij 23-22 maar Dedeyne stond ondertussen helemaal onder stoom: 23-25. Knappe remonte van het Roeselaars gelegenheidsteam.

Tweede set

Van Hirtum startte aan het tweede spel bij de landskampioen, Jensen van Menen bleef tussen de lijnen. De scheids dreigde bij 8-6 met rood voor Heyrman, het was wel zijn ploeg die de 9-6 scoorde via Kvalen. Wanneer Sanderson onderuit ging in receptie zag Prefaxis weer een kloof van 5 punten op de bordjes. Dit keer zouden ze die voorsprong niet meer te grabbel gooien. Daarvoor maakte Knack te veel fouten en kon het dezelfde opslagdruk niet ontwikkelen uit de eerste beurt. Smit en Kvalen waren opnieuw goed bij smash in de slotfase van set twee.

Derde set

Het zag er allemaal niet zo fraai uit voor Knack wanneer ze in het derde spel al snel op een 4-0-achterstand aankeken. Ver Eecke diepte de kloof zelfs nog uit: 10-5 en 11-5. Maar net wanneer iedereen weer dacht dat het al binnen was voor Prefaxis, sloeg Knack weer toe aan de opslag lijn. Van de Velde serveerde naar 17-17 en alles te herdoen. Bij 20-20 volgde de rally van de match met een handvol kansen voor Prefaxis maar het was wel het Roeselaarse blok dat Kvalen afstopte. Ja, de derby bleef zo wel leuk om volgen. Smit serveerde Menen op 22-21, Jensen sloeg de 23-21 binnen, Kvalen blokte naar 24-21 en Jensen blokte het setpunt af. Volleybal was opeens heel simpel voor Prefaxis.

Prefaxis Menen eindigt als derde na winst tegen Knack Roeselare

Ondertussen had Asse-Lennik de volle buit gepakt bij Gent en dus mocht Menen geen set meer afgeven als het niet van het podium wilde tuimelen. Roeselare verweerde zich kranig en Konings pikte geregeld zijn puntje mee. Toch liep Prefaxis weer weg dankzij de serve van Ver Eecke en de luciditeit van Valkiers: 16-12. Roeselare zou daar geen verhaal meer tegen hebben. Voor Prefaxis zit de geslaagde competitie er op, Knack begint woensdag al aan de titelstrijd. Het gaat dan op bezoek bij eeuwige rivaal Maaseik.

(MPM - foto's MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!