Piotr Orczyk en Arno Van de Velde langer bij Knack Roeselare

12/05/16 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:31

In de week die volgde op de tiende landstitel van Knack Roeselare legde de club twee spelers langer vast: Piotr Orczyk tekende een nieuw contract voor twee seizoenen, Arno Van de Velde doet er nog eens drie jaar Roeselare bij.

Piotr Orczyk en Arno Van de Velde langer bij Knack Roeselare

Foto RN © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Piotr Orczyk (23) heeft er zopas zijn eerste seizoen bij Knack Roeselare opzitten. Overgekomen van concurrent Asse-Lennik trad de Poolse receptie-hoek begin dit seizoen nog aan in de Supercup, maar enkele dagen later - een dag voor de competitiestart tegen Guibertin - blesseerde Orczyk zich op training aan de hand met een operatie tot gevolg. Na een lange revalidatie liep de onfortuinlijke Pool een nieuwe blessure aan de enkel op, ook al op training. Pas na Nieuwjaar zou Orczyk zijn eerste competitiewedstrijd voor Knack Roeselare spelen. Zijn niveau ging de jongste maanden de hoogte in met sterke wedstrijden in de play-off-finale als kers op de taart.

De linkshandige Orczyk tekende zaterdag een nieuw contract voor twee seizoenen. "Er was ook interesse uit Polen, maar ik voel me goed bij Knack Roeselare. Mijn eerste maanden hier had ik het mentaal heel moeilijk door mijn blessures, maar hoewel ik nieuw was werd ik fantastisch opgevangen door de ploeg en alle mensen van de club. Ik voelde me toch 'one of the guys' en daar heb ik veel respect voor. Onder Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael kan ik nog beter worden. Zij hebben me veel vertrouwen gegeven."

Foto Bart

Foto Bart © VDB

Ook Arno Van de Velde verlengde woensdag zijn contract. De 20-jarige middenman speelt al drie seizoenen bij Knack Roeselare en doet er nog eens drie seizoenen bij. Dit seizoen werd hij op de Volley Proms verkozen tot Rookie van het Jaar. "Het buitenland blijft wel een verre droom, maar voor mijn ontwikkeling is het belangrijk dat ik in Roeselare blijf. Onder de vleugels van coach Rousseaux en assistent Vanmedegael kan ik mijn niveau nog opkrikken."

Continuïteit

Eerder al legde Knack Roeselare libero Stijn Dejonckheere (drie seizoenen) en Pieter Coolman (vier seizoenen) langer vast. De tienvoudige landskampioen kiest dus opnieuw voor continuïteit. De sportieve cel praat nu met Hendrik Tuerlinckx, die buitenlandse interesse geniet, maar ook een verlengd verblijf bij Knack behoort nog tot de mogelijkheden. Ook Gertjan Claes en Leonis Dedeyne zijn einde contract. Door het vertrek van Paulides komt er ook zeker nog een nieuwe middenman.

(LB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!