Pieter-Jan Creus van Knack Roeselare naar Marke-Webis

01/03/16 om 21:47 - Bijgewerkt om 22:03

Knack Roeselare ziet zijn tweede libero Pieter-Jan Creus naar Marke-Webis vertrekken.

Pieter-Jan Creus van Knack Roeselare naar Marke-Webis

Pieter-Jan Creus. © MPM

De 19-jarige West-Vlaming zal twee seizoenen gespeeld hebben bij de landskampioen, waar hij destijds doorgroeide van de tweede ploeg die toen in provinciale uitkwam. Het jaarcontract wordt later getekend.

Creus kreeg in de schaduw van Red Dragon Stijn Dejonckheere sporadisch zijn kans van coach Emile Rousseaux, maar nu kiest hij er dus resoluut voor om voor een basisstek te gaan bij een topclub uit de Liga B en om zijn volleybal goed te kunnen combineren met zijn hogere studies. Vorige week zondag was Creus nog een aandachtige toeschouwer van de wedstrijd tussen zijn toekomstige club en Optima Lendelede.

Opvolger van Brecht Plasman

Brecht Plasman.

Brecht Plasman. © MPM

Pieter-Jan Creus wordt bij Marke-Webis de opvolger van Brecht Plasman, die bezig is aan zijn laatste maanden als libero van het eerste team. Het is nog niet uitgesloten dat clubmonument Plasman zich vanaf volgend seizoen nog beschikbaar stelt voor het B-team in tweede divisie. Hij houdt zijn beslissing over zijn sportieve toekomst nog even in beraad.

(MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!