Par-Ky Menen klopt Knack Roeselare met 3-0

Par-Ky Menen sluit het seizoen af met een 3-0 overwinning tegen Knack Roeselare. © VDB
Redactie KW

In een derby die cijfermatig gezien, alvast voor Knack, geen enkel belang meer had klopte Menen in drie sets de volleybalbuur overtuigend.

Menen, dat au grand complet aantrad tegen Knack dat de routiniers Verhanneman, Coolman en Tuerlinckx rust gunde, won met 25-19 de eerste beurt, verdubbelde 25-22 om met dezelfde cijfers de derde set te beslechten. Maar omdat Aalst Maaseik klopte met 3-1 sluit Menen de competitie af op de vierde stek.

Par-Ky opende met Ver Eecke en Gorski op de receptie/hoek, Sinnesael en Fasteland in het centrum, Folguera aan de spelverdeling en Winkelmuller als opposite. Bij Roeselare waren Van Hirtum en Desmet, hij kreeg een contractvoorstel voor drie seizoenen, de receptie/hoekspelers van dienst die met libero Dejonckheere de stops bij eerst Trinidad maar wel al rap bij Depovere moesten brengen, Fornes en Van de Velde bevolkten het centrum met Kindt als opposite. Van de Velde kon twee keer blokkend op Gorski de inleidende 5-1 naar 5-3 herleiden. Fasteland, volgend seizoen de vervanger van Fornes bij Knack, sloeg Menen naar 12-6 maar Fornes kon naar 12-8 en even later naar 13-9 herleiden. Bij 14-11 profiteerde Menen van Roeselaarse fouten om 19-14 voor te komen en dat vormde de basis van de eerste deelwinst (25-19) van Menen.

Zowel de tweede als de derde beurt had de thuisploeg rap een meerpuntenbonus op het bord. In set twee werd Knack op 18-12 gezet, Knack remonteerde nog even via 18-15 naar 23-19 maar Menen rondde gedecideerd 25-22 af.

Zelfde scenario zowat de derde beurt waarin Knack bij 8-6 moest afhaken, 14-7 en 17-9 achter kwam om dan toch nog tot 22-20 te dreigen naar de aansluitingsset vooraleer Menen met 25-22 zijn supporters een waardige competitie-afsluiter bezorgde.

(RBD – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier