Lode Blomme
Opinie

18/03/16 om 09:47 - Bijgewerkt om 10:21

"Opnieuw een spannend en hoogstaand Duell der Pokalsieger"

Knack Roeselare heeft zaterdagavond een heuse stunt nodig, maar net zoals de spelers en coaches geloven we dat de finale van de CEV Cup nog mogelijk is. En dus stappen we straks op het vliegtuig richting Berlijn.

"Opnieuw een spannend en hoogstaand Duell der Pokalsieger"

Foto RN © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

'We geven het zeker niet op, anders moet je niet naar daar gaan', 'ik had niet gedacht dat we zoveel kansen zouden krijgen in de heenmatch, dat opent perspectieven voor de match in Berlijn', 'als wij een superdag kennen, is alles mogelijk. Berlijn is nog niet klaar met ons'. Drie reacties opgetekend enkele minuten na de verloren heenmatch in de halve finale van de CEV Cup. Getekend, in die volgorde: Hendrik Tuerlinckx, Stijn Dejonckheere en Stijn D'Hulst. Opvallend hoe snel de ontgoocheling om de gemiste kans op een goede uitgangspositie dinsdagavond laat in Schiervelde plaatsmaakte voor focus op de terugwedstrijd.

Nochtans is de situatie er niet gemakkelijker op geworden door het nipte 2-3-verlies tegen de Duitse competitieleider Berlin Recycling Volleys. Anders dan in de vorige ronde móét Knack Roeselare de terugwedstrijd winnen om door te stoten. Toen volstonden twee sets tegen het Spaanse Teruel. Berlijn is bovendien van een ander niveau dan de Spanjaarden en de terugwedstrijd met eventuele golden set wordt deze keer op verplaatsing afgewerkt.

Komt daarbij dat de Duitsers in de altijd sfeervolle Max-Schmeling-Halle maar zelden verliezen (dit seizoen drie keer, tegen Izmir en Belgorod in de Champions League, in de competitie tegen Friedrichshafen) en dat het zijn dinsdag nog zieke sterkhouder en kapitein Robert Kromm recupereert.

"Opnieuw een spannend en hoogstaand Duell der Pokalsieger"

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

.

En toch... Toch geloven wij, net als Emile Rousseaux en de zijnen, dat een nieuwe Europese finale zeker nog mogelijk is. Het wordt zaterdag net als in de heenmatch een spannend en af en toe hoogstaand Duell der Pokalsieger. Knack Roeselare en Berlin Recycling Volleys wonnen enkele weken geleden in hun land beiden de bekerfinale en hebben nog wel meer zaken gemeen: beide teams staan momenteel aan de leiding in hun competitie, werden derde in hun Championsleaguepoule met 3 zeges en 9 punten, hebben een sterke thuisreputatie en teren vooral op een sterk collectief, eerder dan op een of twee sterkhouders.

Knack Roeselare zal inderdaad een superdag en een stunt van formaat nodig hebben om Berlijn uit te schakelen. Maar hoewel de Duitsers in centimeters ruim de bovenhand halen, was het verschil in de heenmatch niet zó groot. Als de eigen opslagdruk deze keer wel de hele match aangehouden kan worden, de harde en gerichte opslagen van setter Zhukouski beter gestopt worden en iedere geboden kans gegrepen wordt, zit een stunt er zeker in. In het recente verleden liet Emile Rousseaux zijn mannen overigens al straffe Europese uitzeges boeken en niet vergeten: ook Berlijn moet winnen om door te stoten. De finale kan dus nog voor Knack Roeselare en daarom stappen wij zo meteen op het vliegtuig richting Duitsland.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!