Nieuwe functie voor Knack-speler Hendrik Tuerlinckx

Hendrik Tuerlinckx met Sporzajournalist Marc Willems © MPM
Redactie KW

Naast hoofdaanvaller en ploegkapitein van landskampioen Knack Roeselare gaat Hendrik Tuerlinckx voortaan ook door het leven als voorzitter van de spelerscommissie van de volleyballiga.

Sinds dit seizoen waait er een nieuwe wind door het Belgisch volleyballandschap en één van de nieuwigheden is de creatie van een spelerscommissie. Al snel kwamen Philippe Boone en Marc Spaenjers van de volleyballiga uit bij Hendrik Tuerlinckx om hem als voorzitter te bombarderen. Tuerlinckx wordt met andere woorden de spreekbuis van alle spelers uit de Liga A. In de commissie zetelen nog twee ex-Knackies: Sam Deroo (die zijn knowhow uit een topcompetitie als Polen graag overbrengt) en Frank Depestele. Met Jelte Maan levert ook Noliko Maaseik een speler af.

De golden stakeholders

“Ik wilde me engageren voor het voorzitterschap omdat ik voelde dat de beleidsmakers van de volleyballiga ons ‘au sérieux’ nemen”, verklaarde Hendrik Tuerlinckx woensdagavond op een bijeenkomst van de stakeholders van het Belgisch volleybal in de Roulartagebouwen in Asse. “We kregen ook garanties dat ze er alles aan gaan doen om rekening te houden met onze opmerkingen en voorstellen om onze favoriete sport nog aantrekkelijker te maken. De kans is dus groot dat onze suggesties ook effectief uitgevoerd worden.”

Tuerlinckx werd woensdagavond ook nog gelauwerd omdat hij onze nationale competitie ondanks veelvuldige buitenlandse interesse trouw blijft. Als volleybalicoon mag hij zich sindsdien tot de club van de ‘golden stakeholders’ rekenen. Met een speciale kaart krijgt hij daarom gratis toegang tot alle Belgische volleybalwedstrijden.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier